• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

08.07.2021

14:11

ŽITELJI ŠARBANOVCA DOBILI NOV BAZEN ZA KUPANJE SA TERMALNOM VODOM!

Vesna Jović

Vesti

ŽITELJI ŠARBANOVCA DOBILI NOV BAZEN ZA KUPANJE SA TERMALNOM VODOM!

Podeli vest

Grad Bor dosta polaže na uređenje seoskih Mesnih zajednica i poboljšanje kvaliteta života meštana. Tako je sredstvima iz Opštinske kase završen bazen za kupanje sa termalnom vodom u centru selu Šarbanovac a kako iz lokalne samouprave Bor najavljuju, ono što još predstoji je srednjivanje prostora oko kupališta. Čišćenje okoline , postavljanje klupa i ostalih sadržaja koji će omogućiti odmor i relaksaciju svima koji dođu na bazen, kaže Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor

Ovaj bazen je bio želja i inicijativa  mnogih žitelja ove Mesne zajednice ali i okolnih mesta,  kako bi se u vrelim danima osvežili u prirodnom ambijentu, koju smo mi uvažili i realizovali sredstvima iz gradskog budžeta. Kada smo pre dve godine bili na ovom prostoru, zatekli smo pravo ruglo, ruinirano mesto zaraslo u travi.

Tu se nalaze tri izvora banjske vode od  kojih su dva termalna pa smo tada  došli na ideju da bi baš tu mogli da napravimo manje kupalište čiji bazen bi se punio protočnim termlnim vodama. To je  danas od velike koristi ali  i na sreću svih meštana  posebno dece ne samo iz Šarbanovca već i ostalih okolnih sela borske Opštine koji svakodnevno dolaze na kupanje. Ono što nam predstoji narednih dana je da ovaj posao završimo do kraja.Tako što ćemo još bolje i lepše oplemeniti prostor oko kupališta  izradom letnjikovca za odmor, manjih sportskih terena, čime ćemo zaokružiti i dobiti jednu kompletno uređenu celinu, ističe Milikić.

- Za Mesnu zejednicu Šarbanovac ovo što su uradili predstavnici lokalne zajednice u Boru je velika stvar. Jer veliki broj dece i omladine  tokom ovih vrelih dana u velikom broju dolaze da se osveži i druži baš na ovom kupalištu koje  je dostupno svima a ono što je najbitnije,  kupanje na Šarbanovačkom bazenu je za sve posetioce besplatno. Izgradnja bazena najveću podršku imala je od  žena, tačnije majki mališana  iz ovog sela, koje su se obavezale i oko pružanja neophodne pomoći pražnjenja i čišćenja bazena - za Informer kaže Evica Kokelić iz Mesne zajednice Šarbanovac.

I to nije sve. Iz Opštinskog budžeta odvojena su sredstva i za rešavanje problema vodosnabdevanja seoskog stadiona čime će se sredstva kluba u narednom periodu racionalnije koristiti i više usmeriti na potrebe kluba koje će rezultirati većim angažovanjem  dece u sportu  boljom opremom i ostalim pogodnostima za koje su do sada  morali sami da se pobrinu. Bolji uslovi života u svim Mesnim zajednicama, bez razlike u odnosu na grad Bor, prioritet je u radu u narednom periodu, ističu u lokalnoj samoupravi Bor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set