• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

08.03.2023

16:56

NESVAKIDAŠNJI OSMI MART U KRUŠEVCU! Štićenici ,,Sivog doma,, u centru grada poklanjali cveće damama!

informer

Vesti

NESVAKIDAŠNJI OSMI MART U KRUŠEVCU! Štićenici ,,Sivog doma,, u centru grada poklanjali cveće damama!

Podeli vest

Vaspitno popravni dom Kruševac na izložbenom štandu rasada iz svog plastenika, na Trgu glumaca, povodom Međunarodnog dana žena, sugrađankama je poklonio cveće.

Ovim su ostavili lep utisak na Kruševljane, prolaznike centrim grada, koji su, posebno zastajali na Trgu glumaca, ispred Narodnog pozorišta i Kulturnog centra, gde je delčjeno osmomartovsko cveće damama.

- Ovo je samo jedna u nizu akcija koje organizujemo, a 8. mart je prava prilika da uz čestitku sugrađankama podelimo cveće iz naše proizvodnje, rekao je upravnik Vaspitno popravnog doma Miloš Ristić.

Plastenička proizvodnja na prostoru VP Doma Kruševac, inače, obuhvata oko 50.000 različitih rasada koju održavaju i unapređuju zaposleni i štićenici Doma. Osim na sajmovima u Rasinskom okrugu, kruševački Vaspitno popravni dam, učestvuje i na sajmu hortikulture u Beogradu koji će biti održan u aprilu.

Foto: R.B.

 

Uzgajanje cveća u ovom vaspitno popravnom domu samo je jedno od desetak deficitarnih zanimanja koje štićenici doma mogu da nauče i lakše pronađu posao po isteku vaspitne mere.

Iz Uprave ističu da se u ustanovi obavlja obuka za više znata, poput rada na CNC mašinama, metalostrugarskim, mašinbravarskim, metaloglodačkim mašinama, kao i obuke za poslove alatničara, automehaničara, stolara, vodoinstalatera, zidara, molera… Štićenivci VP Doma veoma su zapaženi u dramskoj i sportskoj sekciji, osvajajući brojne nagrade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set