• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.04.2023

19:26

U OVAJ DEO SRBIJE VEČERAS STIŽU JAČI PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! Sneg i bliže nego što smo mislili, evo kada  se očekuje jače pogoršanje vremena!

Tanjug/Vladimir Sporčić

Vesti

U OVAJ DEO SRBIJE VEČERAS STIŽU JAČI PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM! Sneg i bliže nego što smo mislili, evo kada se očekuje jače pogoršanje vremena!

Podeli vest

Ovog poslepodneva u većem delu Srbije atmosfera je bila veoma nestabilna, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Pljusak sa grmljavinom oko 15 časova zahvatio je šire područje Beograda, ali je glavnina padavina prošla nešo istočnije.

Oko 18 časova na Zrenjanin se obrušila grmljavinska oluja sa gradom.

I do kraja dana širom Srbije usled jačeg razvoja konvektivne oblačnosti biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije. Reč je uglavnom o sistemima veoma malih dimenzija, pa će padavine biti lokalnog karaktera.

Najveća šansa za nešto jaču grmljavinsku oluju sa obilnim pljuskom očekuje se na području između Čačka i Kraljeva i ovaj sistem proći će do večeri vrlo blizu Kraljevu, nešto južnije od područja centra grada. Ovaj grmljavinski sistem nastaviće put dalje prema jugoistoku.

U toku večeri širom Srbije biće uglavnom suvo, tek ponegde sa slabom kišom, a sa zalaskom sunca ponestaće i energije za nastanak novih grmljavinskih oluja.

Znatno jače pogoršanje vremena očekuje se u ponedeljak, a tokom večeri i noći uslediće i veoma jako zahlađenje, pa se sneg očekuje i u mnogim nižim predelima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set