• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. L.

29.06.2023

20:38

Priča za film! Dve tetke pomogle Tadiji da dođe na svet! (FOTO)

M. L.

Vesti

Priča za film! Dve tetke pomogle Tadiji da dođe na svet! (FOTO)

Podeli vest

Tadija Pavlović iz sela Sepci kod Kragujevca, ima samo 19 dana. Najmlađi je član svoje porodice i ima dva starija brata i sestru, ali za razliku od njih nije rođen u porodilištu. On je na ovaj svet došao uz pomoć dve tetke - Kristine Arnautović i Gordane Jovanović, i baš u njenom automobilu na putu ka Kragujevcu.

Mama Ana i ovih dana s uzbuđenjem priča o tom danu.

- Sve mi je bilo i više nego poznato, i porođaj, bolovi, kontrakcije. Troje sam ih rodila! Poslednja tri, četiri dana osećala sam bolove, ali nisam pridavala značaj. Došla je ekipa emisije "Moja dedovina" kod moje zaove Kristine, radili su punom parom. Rešila sam, uprkos kontrakcijama, da odem da vidim šta se radi. Tog dana je ona, inače, pedijatrijska sestra u kragujevačkom porodilištu, slavila i svoj rođendan i taman kad je oduvala svećice na torti, osetila sam da nešto nije u redu- priča Ana. 

 

 

Kako je stigla kući, pukao joj je vodenjak. Auto je bio spreman za pet minuta.

- Zaova Goca seda za volan, a ja vrišteći od bolova sa drugom zaovom Kristinom pozadi. Goca me pita da li da vozi brže ili sporije. Sve do Jarušica, kada su počeli naponi. "Stani, Goco", vičem i ona je stala sa strane. Kristina je bila na vezi sa kolegama i konsultovala se šta da radi znajući da nema opremu za presecanje vrpce. Vikala je "dobro je, dobro je".Uvila je bebu u Gocin džemper i stavila mi ga na grudi. Te emocije, kada su ugledale Tadiju, ne mogu da vam opišem. Goca je počela da plače, a Tina se držala sve do trenutka kada su nas prebacili u sanitet - prepričava Ana.

I u porodilištu je sve proteklo lepo. Već su bili poznati kad su stigli, kaže, a Tadija je bio težak 3.790 grama.

I tetka Goca je rado pristala da podeli s nama uspomenu na ovaj dan.

- Bilo je ko na filmu! Hitna pomoć je krenula ka nama ali naš mali dečak nije hteo da čeka. Kristina je bila na vezi sa koleginicom, a ja sam pogledala na sat da vidim vreme rođenja. Bilo je tačno 19:17. Uzele smo moj džemper i uvile smo bebu, a kada sam čula njegov plač suze su mi krenule od radosti. Naišli su Kristinini prijatelji Sanja i Bojan koji su se vraćali iz sela, pa su i oni krenuli sa nama. Bojan vozi ispred mene i krči mi put, a kroz selo Cerovac susreće nas Hitna pomoć i tu su preuzeli Anu s bebom- priča Goca.

Kaže da je neizmerno srećna što je bila svedok dolaska svog bratanca na ovaj svet,

- Pamtiću ovaj događaj do kraja svog života a i Kristina će, slaviće rođendan zajedno - zaključuje tetka Goca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set