• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

05.08.2023

16:51

Odbranili svetinju! Dramatične scene borbe protiv vatrene stihije, lokalizovan požar u manastiru Vraćevšnica (VIDEO)

RINA

Vesti

Odbranili svetinju! Dramatične scene borbe protiv vatrene stihije, lokalizovan požar u manastiru Vraćevšnica (VIDEO)

Podeli vest

Nakon nekoliko sati borbe vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Čačka i Gornjeg Milanovca lokalizovan je požar koji je tokom jutarnjih sati izbio u manastiru Vraćevšnica.

- Požar je izbio u konacima. Sva sreća nije bilo povređenih ni žrtava. Veliku pomoć vatrogascima pružili su zaposleni u JKP, i JP za izgradnju Gornjeg Milanovca, ali i meštani koji su se okupili i takođe pomogli u lokalizaciji požara, rekao je za RINU Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac koji je i sam izašao na lice mesta.

On dodaje da je u krugu manastira pričinjena veća materijalna šteta, ali će lokalna samouprava pomoći u saniranju posledica.

- Opština Gornji Milanovac će pomoći u raščićavanju ruševina i obnovi konaka. Pronašli smo originalan projekat u Zavodu za zaštitu kulture u Kraljevu koji ćemo koristiti pri obnovi. Najvažnije je da nije bilo povređenih i da je sva riznica sačuvana, istakao je Kovačević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set