• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj. S.

02.11.2023

14:47

Magdalena je sestri produžila život! Ima li veće nagrade!

privatna arhiva

Vesti

Magdalena je sestri produžila život! Ima li veće nagrade!

Podeli vest

Ovogodišnja nagrada niškog Udruženja "Svetislav Milić – mladima od srca“, koja se dodeljuje za humanitarni rad, pripala je Magdaleni Stanković (17) iz Žitorađe. Ona je zajedno sa svojim prijateljima uspela da za mesec i po dana prikupi 30.000 evra za lečenje svoje starije sestre Marije Stanković.

Nagrada joj se dodeljuje "za izuzetnu ličnu hrabrost, odanost i nesebičnu posvećenost očuvanju života, za inspirisanje nacije i za promovisanje uzvišenih vrednosti u društvu", piše u obrazloženju. 

Magdalena je tinejdžer koji se nedavno susrela sa teškom situacijom, koja je nije pokolebala i obeshrabrila, već joj pomogla da izađe iz nje, zajedno sa sestrom, još jača.

Njena sestra Marija bolovala je od "Nutcracker" sindroma, i hitno je trebalo više od 3,5 miliona dinara za operaciju u Turskoj. Zajedno sa grupom mladih ljudi u Žitorađi, Magdalena je u junu prošle godine započela borbu za sestrin zdrav život.

Foto: privatna arhiva

Magdalena Stanković

- Bio je to šok za mene kada sam saznala da je mojoj sestri neophodna operacija, ali nisam se predala
niti dozvolila da ona vidi koliko sam se uplašila. Odmah pošto je potpisan ugovor sa Fondacijom "Budi human" otvorila sam Fejsbuk stranicu i počela da prikupljam pomoć. U tome su mi mnogo
pomogli Marijini i moji drugovi iz Žitorađe i neizmerno smo im zahvalne - kaže ova devojka, učenica treće godine Medicinske škole "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju.

Svu svoju energiju Magdalena je usmerila na prikupljanje pomoći i na to da sestra ozdravi.
- Znala sam da je sve u mojim rukama i da ako neću ja da pomognem, ko će. Bilo je trenutaka kada sam sumnjala, ali nisam dozvolila da me to osećanje obuzme, niti da Marija vidi. Kada smo shvatili da na njenom računu ima 30.000 evra koliko nam je bilo potrebno, prosto sam zanemela. Osetila sam olakšanje i znala sam da će Marija da ozdravi - priseća se Magdalena tih trenutaka neizvesnosti.

A onda je došao i najvažniji trenutak- operacija.
- Kada je doktor koji je vodio operaciju u turskoj klinici izašao iz sale sa osmehom na licu, znala sam da je konačno sve gotovo i da smo svi zajedno pobedili. Taj osećaj olakšanja i sreće je neopisiv. To je pobeda za zdravlje moje sestre - dodaje Magdalena.

Tako je ova devojka pokazala kako je borac, skoro isto toliki koliki je njena sestra, koja je imala redak sindrom i godinama patila zbog toga, sve dok konačno nije ustanovljena prava dijagnoza. Sada je Marija, koja je student Medicinskog fakulteta u Nišu, nastavila da živi normalnim životom, a mlađe sestra Magdalena ide njenim stopama. Obe su pokazale veliku snagu, koja može da prebrodi sve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hrabri Vranjanac prodaje pređene kilometre: Marko će trčati pustinjom da bi pomogao malom Maksimu!
Društvo

Hrabri Vranjanac prodaje pređene kilometre: Marko će trčati pustinjom da bi pomogao malom Maksimu!

Marko Nikolić, fitnes stručnjak i master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, rođeni Vranjanac koji godinama živi i radi u Kuvajtu, najavio je novi izazov, a sve u cilju prikupljanja pomoći za lečenje Maksima Milenkovića. On će trčati 1.400 kilometara pustinjom Maroka da bi pomogao lečenje šestogodišnjeg Maksima iz Niša, koji boluje od specifične mutacije gena.

27.09.2023

17:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set