• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.08.2024

14:42

Nikolić: Građani Kladova najzaslužniji za razvoj ovog grada

Tanjug

Vesti

Nikolić: Građani Kladova najzaslužniji za razvoj ovog grada

Podeli vest

"Danube dance night", jednodnevna manifestacija koja ima sve preduslove da u godinama koje dolaze postane festival biće održana 24. avgusta, najavili su organizatori.

Do sada su u Kladovu održani "Etno festival", "Border Rock festival" i "Zlatna bućka", a o kvalitetnom, zanimljivom sadržaju govori podatak da je više od 25 000 posetilaca bilo na kladovskim festivalima,ovog leta.

Predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić ističe zadovoljstvo zbog činjenice da je veliki broj turista i ovog leta posetio mali gradić na obalama Dunava.

- Prethodna godina bila je rekordna za sektor turizma i prema procenama završena je sa 44.000 dolazaka i 104.000 noćenja. To je istorijski najuspešnija turistička sezona u Kladovu, a raduje nas podatak da do sredine 2024. godine imamo isti broj dolazaka i noćenja, kao u istom periodu lani. To ukazuje da rekord od prošle godine nije bio slučajan, već da je turistička ponuda u našoj opštini kontinuirano na visokom nivou - istakao je Nikolić.

Kako dodaje, Kladovo je pronašlo svoje mesto na turističkoj mapi naše zemlje, i ljubomorno ga čuva.

- Primera radi, tvrđava Fetislam u prvih osam meseci ove godine beleži duplo veći broj poseta nego za celu 2023.godinu. Pored samog broja posetioca, mislim da je bitno i to što su svi posetioci pomenutih manifestacija zadovoljni i onim što su videli u Kladovu. Sam izgled grada i tvrđave Fetislam nikoga nije ostavio ravnodušnim, a mnogobrojni pozitivni utisci i komentari su nešto što nas tera da radimo još više - poručio je Nikolić.

Foto: Tanjug

 

Ukazuje na podatak da su sve manifestacije protekle bez ikakvih incidenata, u vedrom duhu i dobroj atmosferi.

Nikolić ističe da je to zasluga ljudi koji rade u lokalnoj samoupravi, organizacijama, ustanovama i javnim preduzećima koje su u nadležnosti opštine, a koja daju pun doprinos da sadržaj festivala bude kvalitetan, ali i da pre, tokom festivala i po završetku istog, sve u gradu funkcioniše besprekorno.

On naglašava da su u opštinskoj samoupravi odmah nakon završetka ovogodišnjih festivala krenuli u pripremu za sledeću turističku sezonu, za koju pripremaju bogat sadržaj i mnogobrojne novitete.

- Trudimo se da sadržaji budu raznovrsni i da imamo dobar događaj u svim žanrovima muzike, kako narodne koja privlači najviše ljudi, tako i u rok muzici, dens, tehno, ali i u drugim aktivnostima... Zato već sada mogu da obećam zanimljivo leto 2025.godine. To organizovati nije lako, jer insistiramo da kvalitet bude na visokom nivou. Ali uspevamo, uz veliki trud, i uz ogromnu podršku naših sugrađana, koji su ključni za sve uspehe Kladova - zaključuje Nikolić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Predstavnici Vlade odgovorili sindikatima: Evo za koliko će minimalac biti povećan
Društvo

Predstavnici Vlade odgovorili sindikatima: Evo za koliko će minimalac biti povećan

Vlada Srbije predložila je danas da rast minimalne zarade u narednoj godini bude veći od 10 odsto, izjavio je državni sekretar Ministarstva finansija Saša Stevanović i naveo da bi se time postigao trogodišnji kontinuitet dvocifrenog rasta minimalca, nakon što je 2023. minimalna cena rada povećana za rekordnih 17,8 odsto, a prethodne za 14,3 odsto.

22.08.2024

15:12

Dečak dobio boginje pred more, tata pitao za savet, a Srbi napravili haos komentarima: "Pa šta, nek ide!"
Društvo

Dečak dobio boginje pred more, tata pitao za savet, a Srbi napravili haos komentarima: "Pa šta, nek ide!"

Dva dana pre polaska na letovanje, neočekivani problem sprečio je jednu srpsku porodicu da krene u Grčku. Aranžman preko agencije koji je bio u celosti uplaćen propao je, a onda je jedan tata postavio pitanje o povraćaju novca s obzirom na to da su letovanje otkazali zbog boginja koje je njihov sin dobio svega par dana pred put. Međutim, ogovori koje je dobio možda će ga naterati da se predomisli, iako zapravo nemaju veze sa njegovim pitanjem.

22.08.2024

15:02

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set