• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.08.2024

15:12

Predstavnici Vlade odgovorili sindikatima: Evo za koliko će minimalac biti povećan

Shutterstock

Društvo

Predstavnici Vlade odgovorili sindikatima: Evo za koliko će minimalac biti povećan

Podeli vest

Vlada Srbije predložila je danas da rast minimalne zarade u narednoj godini bude veći od 10 odsto, izjavio je državni sekretar Ministarstva finansija Saša Stevanović i naveo da bi se time postigao trogodišnji kontinuitet dvocifrenog rasta minimalca, nakon što je 2023. minimalna cena rada povećana za rekordnih 17,8 odsto, a prethodne za 14,3 odsto.

Ocenio je da razgovori o minimalnoj zaradi u Srbiji za 2025. godinu protiču u tonu konstruktivnog dijaloga, gde su sve strane okupljene oko ideje kako doći do iznosa koji će omogućiti dalji rast minimalne zarade uz održavanje makroekonomske stabilnosti.

- Očekujem da se sa kvalitetnim dijalogom nastavi već sutra, kada će se održati sednica kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta, ali je važno da smo posle godina i godina burnih pregovora, konačno svi za stolom saglasni da smo okupljeni oko iste ideje, odnosno boljitka - rekao je on.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Dodao je da je važno da se nastavi sa ostvarivanjem dobrih rezultata, da se podiže životni standard svih građana, sa akcentom na one sa najnižim primanjima.

- Ekonomske performanse Srbije su dobre, zaposlenost je rekordna i po svaku cenu se moramo truditi da to ništa ne ugrozi. Iza nas je decenija truda da Srbiju postavimo na zdrave ekonomske temelje i to je jedino što donosi ekonomski rast, a posledično i rast zarada i penzija - naglasio je Stevanović.

Istakao je da se povećanjima minimalca trasira tempo da on 2027. godine dostigne 650 evra.

- Pregovore nastavljamo dok ne dođemo do iznosa povećanja koji sve parametre i nadalje održava stabilnim, a pritom zadovoljava potrebe radnika - istakao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija