• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.I.

21.08.2024

21:31

Porodici Jojić u požaru izgorela kuća, sad imaju samo jednu želju! Pod svojim krovom zimu da dočekaju

B.I.

Vesti

Porodici Jojić u požaru izgorela kuća, sad imaju samo jednu želju! Pod svojim krovom zimu da dočekaju

Podeli vest

Početkom leta, kako je Informer već i pisao, petočlanu porodicu iz sela Kremna kod Užica zadesila je nesreća, kada im je u požaru izgoreo krov nad glavom, sve se desilo u toku noći, pa je uprkos borbe vatrogasaca i komšija, vatra progutala celu kuću.

Nekoliko dana posle nesreće u domaćinstvu Jojić, porodicu je obišla gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, te im je u pomoć pritekla sa milion dinara iz gradskog budžeta, što im je veoma pomoglo da krenu sa izgradnjom nove kuće. Kasnije su im pomogli i po neki privrednici iz okoline, pa im je svaki dinar pomoći, kaže domaćin, značio puno.

- Sve se odigralo munjevitom brzinom, kada smo izašli iz kuće imali smo šta i da vidimo, plamen se širio sve više. Odmah smo pozvali vatrogasce, ali dok su stigli veći deo je izgoreo. Živim sa suprugom, dvoje dece i babom, nismo zaposleni, pa bi nam svaka pomoć u izgradnji nove kuće dobrodošla - rekao nam je tada domaćin Predrag Jojić.

Foto: B.I.

 

 

I pomogli su im dobri ljudi, zahvalni su im Jojići, ozidali su novi dom i pokrili, ali im za opremanje unutrašnjih prostorija nedostaje novca, opet se nadaju, kažu, da će neko razumeti njihovu muku i pomoći im da se usele u već sagrađenu kuću.

- Pomogli su mi ljudi, dosta smo uradili, sam ne bih mogao ništa, ali novac koji je bio prikupljen uložen je u sve radove do sada, pa su sa nedostatkom novca i radovi stali, približava se i zima, pa kad bi mi još neko pomogao da bar opremim neku prostoriju, samo da zimu dočekamo pod svojim krovom - kaže domaćin.

Od kada im je kuću progutao plamen, bili su kod rodbine u blizini, a sada žive nedaleko od započetog njihovog doma, u iznajmljenoj kući, koju im je vlasnik dao na korišćenje bez plaćanja kirije, osim mesečnih komunalija.

Foto: B.I.

 

 

Pre dva meseca, pričaju nam, ostali su bez jednog člana porodice, umrla im je baka, pa sada domaćin Predrag živi sa suprugom Nevenkom, sinom Petrom, koji pohađa drugi razred i ćerkom Nikolinom, koja je osmi razred seoske škole u Kremnima.

Nevenka je zaposlena, dok Predrag nije, za dnevnicu radi građevinske poslove, mada kaže, od kada je započeo kuću, najviše vremena provodi gradeći nju, pa kad pronađe vremena, stigne i na druga gradilišta.

Foto: B.I.

 

 

Najdraže mu je, kaže, kada radi na izgradnji svog krova nad glavom, jer je tako za korak bliži danu useljenja, koji već odavno svo četvoro priželjkuju.

I na kraju, skromnog pogleda, kažu, nadaju se da će ih neko razumeti i pomoći im da zimu dočekaju pod svojim krovom.

Ukoliko neko želi da im pomogne domaćina može kontaktirati na broj telefona 0612242138.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!
Kolumne

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!

Nacionalni fond za demokratiju - NED (engl. National Endowment for Democracy) je neprofitna američka vladina organizacija osnovana 1983. godine sa ciljem „promocije demokratije“. Fond dobija najveći deo finansijskih sredstava od Kongresa (United States Congress) i Ministarstva inostranih poslova SAD (US Department of State). U stvarnosti NED je zamena za dotadašnje „meke“ delatnosti CIA, i NED je organizacija koja je popunila prazan prostor u širenju američke meke moći, koji je postojao i pored slične delatnosti USAID i Stejt dipartmenta.

21.08.2024

18:53

TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!
Nimalo naivno!

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!

Jedno od najvažnijih pitanja koja muče ne samo naše zaklete zapadne prijatelje, već i masovnog Rusa, jeste šta su tačno planovi Kremlja za Ukrajinu. Jer od toga će zavisiti trajanje Specijalne operacije, broj novih regiona, prihodi stanovništva, obim izgradnje za obnovu infrastrukture uništene ratom i ukrajinskom vlašću i još mnogo, mnogo toga.

21.08.2024

18:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set