• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

29.04.2021

11:48

PREMINUO RATKO MARKOVIĆ! Učestvovao u pisanju Ustava Srbije iz 1990.

Društvo

PREMINUO RATKO MARKOVIĆ! Učestvovao u pisanju Ustava Srbije iz 1990.

Podeli vest

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i nekadašnji visoki funkcioner SPS, Rako Marković preminuo je u Beogradu u 77. godini

Bio je sudija Ustavnog suda Jugoslavije, potpredsednik Vlade Republike Srbije od 1994. do 2000. godine, član Komisije za pisanje Ustava Republike Srbije iz 1990. godine, Ustava Savezne Republike Jugoslavije iz 1992. i Ustava Crne Gore iz 1992. godine.

Ratko Marković je, takođe, bio i potpredsednik Vlade Srbije, sudija Ustavnog suda, kao i jedan od autora Zakona o univerzitetu, čije je usvajanje pokrenulo talas protesta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela
Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković. Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se Stelina majka i kuma.

14.09.2024

18:45

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45