• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.12.2021

14:14

HEJTERI ŽIVE SVOJE KOMPLEKSAŠKE ŽIVOTE! Svetozar Igić u INFORMEROVOJ AKCIJI: NAZIVAJU ME KREZUBIM MAJMUNOM!

printscreen

Društvo

HEJTERI ŽIVE SVOJE KOMPLEKSAŠKE ŽIVOTE! Svetozar Igić u INFORMEROVOJ AKCIJI: NAZIVAJU ME KREZUBIM MAJMUNOM!

Podeli vest

Mladi pevač i Tik Toker priključio se Informerovoj akciji pod nazivom "Trpiš nasilje na netu, obrati se svetu"

 

Ističe da hejt poruke za cilj imaju jedino da izazovu rekaciju i da uznemire.

- Kao i svaka druga osoba koja se bavi javnim poslom u Srbiji, na Balkanu i na svetu, tako se i ja suočavam sa sajber nasiljem. Hejt komentara će uvek biti, a na nama je da budemo spremni na to. Moramo znati da su to poruke koje za cilj imaju da nas uznemire i da izazovu našu reakciju.

Svetozara ne štede s uvredama, ali on je na njih odavno oguglao.

- Pišu mi da sam peder, krezubi majmun, da batalim pevanje jer nisam za to i da uzmem  nešto drugo da radim. Na to sam i ja sam pristao, kada sam odlučio da se bavim ovim poslom. Nemam problem s tim. Opet kažem, svi mi kojise bavimo javnim poslom moramo biti spremni za te komentare i ne smemo obraćati pažnju na njih.

Kada vidi koja je svrha poruke, često ni ne ulazi u iste, nego ih samo prebaci u nepoželjne.

- Nisam se nikada obratio policiji. Znam osobu koja se obratila policiji zbog pretećih poruka i pretećih videa koji su bili jako uznemirujući i koje sam i ja imao prilike da vidim. Nadležni organi su izjavili da  ne znaju kako da joj pomognu. Čak se nisu ni potrudili da ga identifikuju ili da probaju da ga nađu. Dakle, odgovor od policije nije bio nikakav. Saradnja između influensera i policije je jako važna. Organi reda moraju više da se zalažu u takvim situacijama, jer je dovoljno da jednom eskalira situacija i da se desi neki tragičan slučaj. Koliko će toga biti u buduće, videćemo.

Trudi se da takve poruke ne izazovu neprimeren gest i pokušava da se ne osvrće na njih.

- Apsolutno sam indiferentan prema tim porukama. Oni žive neke svoje kompleksaške živote i pokušavaju da na račun drugih učine nešto u svojim životima, što nećemo da im dozvolimo. Ako odgovorite na hejt komentar, dajete im na značaju, tako da ne obraćajte pažnju! Uvek će biti debila koji će pisati, a mnogo više će ih boleti kada ne budete reagovali na takve komentare. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija