• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.03.2022

18:09

PATRIJARH PORFIRIJE SE SASTAO SA ŠEFOM DELEGACIJE EU! Razgovarali o krizi u Ukrajini!

InstagramPrintscreen

Društvo

PATRIJARH PORFIRIJE SE SASTAO SA ŠEFOM DELEGACIJE EU! Razgovarali o krizi u Ukrajini!

Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije, zajedno sa članovima Svetog arhijerejskog Sinoda - episkopima sremskim Vasilijem, kruševačkim Davidom i marčanskim Savom, šefom kabineta patrijarha srpskog, danas je razgovarao sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom o krizi nastaloj zbog sukoba u Ukrajini

Otvoren i iskren razgovor ticao se aktuelne krize koja potresa, pre svega, evropski kontinent i evropske narode, ali i čitav svet, saopšteno je iz SPC.

Sagovornici su se saglasili da crkve, verske zajednice i njihovi predvodnici mogu imati blagotvornu ulogu, jer se zalažu za mir, dijalog, toleranciju i imaju mogućnost da doprinesu prevazilaženju velikih problema sa kojima se suočava današnja Evropa.

Ambasador ŽiPofre je izrazio žaljenje što pojedini mediji plasiraju različite dezinformacije u vezi sa sukobima u Ukrajini, ističući da su one opasne i da mogu dovesti do novih konflikata.

Patrijarh Porfirije je, s tim u vezi, istakao da se Srpska pravoslavna crkva ne prepoznaje u kvalifikacijama iznetim u prošlonedeljnoj Rezoluciji Evropskog parlamenta, zbog toga što ne odgovaraju stvarnosti.

Crkva se, kako je istakao patrijarh srpski, zalaže i radi na mirnom i plodotvornom saživotu i saradnji svih naroda i za nju je mir imperativ koji nema alternativu.

Ambasador Žiofre je zahvalio patrijarhu Porfiriju na iskazanom saosećanju i solidarnosti prema narodu Ukrajine, kao i na uloženim naporima da se povrati mir, dodaje se u saopštenju SPC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija