• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Pešić

17.03.2022

20:30

NAMAMI ŽDREBE, KOBILA ĆE SAMA DOĆI! Komentari, koje dobijaju samohrane majke od muškaraca, RAZBESNELI Srbiju!

Društvo

NAMAMI ŽDREBE, KOBILA ĆE SAMA DOĆI! Komentari, koje dobijaju samohrane majke od muškaraca, RAZBESNELI Srbiju!

Podeli vest

Nije strano da su žene u Srbiji često diskriminisane i ugnjetavane, pogotovo kada je reč o razvedenim damama

Mnogi su mišljenja da su razvedene žene "oštećena" ili "polovna" roba i ne libe se da svoje stavove istaknu javno, bez razmišljanja da kod kuće možda neko od njih ima ćerku, sestru, majku...

Kada je o ovoj temi reč, korisnici Tvitera nisu štedeli žene koje su se razvele, kao ni njihovu decu.

- Pa nije manje vredna, ali je manje vredna za ozbiljnost i brak.

- Naravno da jeste. Razvedene su polovna roba, sa decom - oštećena roba.

- Namami ždrebe, kobila će sama doći.

- Kome treba žena sa prikolicom.

Ovo su samo neki od komentara koji su se nizali na račun razvedenih žena i njihove dece.

I. P. se jako mlada razvela i ostala samohrana majka, a ovom prilikom je za Informer.rs otkrila kako na nju utiču ovakvi komentari ljudi.

- U početku su me takve reči pogađale, bila sam mlada i nesigurna, smetalo mi je to etiketiranje da sam razvodom postala "raspuštenica". Vremenom sam shvatila da to mogu da prevaziđem jedino tako što ću izabrati da budem hrabra i da borim se kroz život - kaže ona.

Na pitanje šta misli o takvim osobama, naša sagovornica je rekla da se radi o veoma nesrećnim i nezadovoljnim ljudima - Svako ko ima potrebu da, pre svega, verbalno povredi bilo koju osobu je duboko nesrećan. Iz ove perspektive sada, mislim da su poprilično nezreli - objasnila je.

Foto: Shutterstock

Manje ili više srećna nakon razvoda

- Srećnija sam, jer sam život uredila tako da imam svoj mir i spokoj. Kada sam se razvela, znala sam da je to prava odluka jer mir nema cenu. To je ono što svima nedostaje u ovom vremenu - kaže za Informer.rs I.P.

Naša sagovornica dodaje da mnoge žene ostaju u lošim brakovima, zarobljene između onoga šta će reći ljudi, zbog dece ili lošeg života.

- Mislim da nikako ne treba ostajati ni u jednom odnosu koji vam ne pruža dovoljno. Potrebna je hrabrost za odlazak, ali samo tako možemo dobiti nešto bolje. Dok jedna vrata ne budu zatvorena, druga ne mogu biti otvorena - zaključila je ona.

Foto: Pixabay

Razvedene žene su hrabre

I.P. za Informer.rs objašnjava da su razvedene žene hrabre, smele i samosvesne, da znaju svoju vrednost.

- Ono što mnogi ne žele da vide jeste to da su razvedene žene jako samostalne i dosta toga obavljaju bez ičije pomoći. Poštujem ih, ne zato što sam jedna od njih, već zato što su sposobnije od većine muškaraca koje poznajem - završila je razgovor I. P. sa našim portalom.

Naposletku, postavlja se pitanje da li su ljudi, koji pišu ovakve komentare, svesni da ih je rodila žena koja je lako mogla biti razvedena, kao i to da njihova ćerka sutradan može postati baš jedna od tih žena i da to ne znači da ona vredi manje?

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cvilidreta

pre 2 godine

Sinonim za razvedenu zenu sa detetom - krava sa teletom

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17