• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2022

12:44

ČOVEK MENJA VELIKO GAZDINSTVO ZA STAN U BEOGRADU! Oglas na internetu podelio Srbiju (FOTO)

Pixabay/informer

Društvo

ČOVEK MENJA VELIKO GAZDINSTVO ZA STAN U BEOGRADU! Oglas na internetu podelio Srbiju (FOTO)

Podeli vest

Tema o kojoj će se uvek raspravljati, da li je bolji život na selu ili u gradu

Iz godine u godinu sve više, naročito mladih ljudi, napušta sela i odlazi u gradove. Beograd drži ubedljivo prvo mesto po broju pridošlica, kako iz unutrašnjosti, tako i čitavog regiona.

Ova pojava diktira i sam porast cena nekretnina u prestonici gde je, svakako, čitava lepeza izbora za zaposlenje, školovanje, provod i društveni život, ali jedinstveni način života.

Dok došljaci vide nove mogućnosti, domaćini su skeptični i ne uvek blagonakloni prema ovakvim migracijama koje su dovele do želje Beograđana da napuste svoj rodni grad i pribegnu seoskom načinu života.

Na društvenoj mreži Fejsbuk u grupi koja podržava mlade na selu, osvanula je objava koja je podigla prašinu.

Naime, jedna je osoba odlučila da menja veliko seosko gazdinstvo za jedan stan u Beogradu, na šta su usledili razni komentari.

- Menjam kuću na selu sa 8 hektara obradive zemlje i 2 hektara šume u blizini Užica za stan u blizini Beograda - napisano je u objavi.

Foto: printskrin/fejsbuk

Povedena rasprava na društvenoj mreži o životu na selu i u gradu

Nakon ovoga usledila je lavina komentara sa pitanjem "zašto", na šta je autor objave i odgovorio.

- Ja živim u inostranstvu i nemam nikoga ko bi tu zemlju obrađivao, niti imam nameru da se vratim zauvek i zbog toga tražim to što imam u zamenu za stan u blizini Beograda - bio je jasan prodavac imanja.

Neki od članova ove grupe ubeđeni su da je reč o šali zbog sve većih cena nekretnina u prestonici koje diktira sama potražnja. 

Među članovima koji su komentarisali bilo je i zainteresovanih za ponudu, ali i onih koji se su poželeli pozitivan ishod tranasakcije:

- Svakako sa srećom. Nadam se da će na tu zemlju doći neko ko će tu živeti i uživati - napisao je jedan član.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

ja da imam stan dao bi mu na 1 ,rodjeni sam beogradjanin al nazalost nemam stan ,

sledeća vest

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija