• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

09.06.2022

07:00

ZAR ŽIVOT MOG SINA VREDI SAMO TRI GODINE ZATVORA?! Otac malog Radenka (8), koji je preminuo nakon preloma ruke, ogorčen odlukom suda!

Društvo

ZAR ŽIVOT MOG SINA VREDI SAMO TRI GODINE ZATVORA?! Otac malog Radenka (8), koji je preminuo nakon preloma ruke, ogorčen odlukom suda!

Podeli vest

Moj Radenko (8) umro je od preloma ruke, a doktor Dobrivoje Bojanić, koji je za to kriv, osuđen je na smešno malu kaznu, to je strašna sramota, kaže Milan Nikodinović iz Loznice

Tri godine zatvora za smrt nedužnog deteta u najmanju ruku je sramota! Bruka i sramota! Pa zar toliko vredi život mog sina, mog Radenka!? Tužan sam, ljut, besan! Posle završenog suđenja sva osećanja su mi pomešana... Znam ja da mog sina, moj ponos i diku, ništa neće vratiti, nijedna zatvorska kazna nije dovoljna za to što su mu uradili. Njega nema, pa nema, ali greškom lekara! A onda u takvoj situaciji osudite doktora samo na tri godine zatvora?! Pa toliko se danas dobije za razbojništvo, za neku glupost, a ne za pogrešno lečenje zbog koga je dete umrlo - kaže u ispovesti za Informer Milan Nikodinović, otac Radenka (8), dečaka koji je 2016. godine preminuo usled nesavesnog lečenja preloma ruke. Doktor Dobrivoje Bojanić za to je presudom suda u Šapcu kažnjen sa tri godine zatvora.

Tuga

Znam da mog sina, moj ponos i diku, ništa vratiti neće, nijedna zatvorska kazna nije dovoljna za ono što se desilo

Otac Milan Nikodinović

Prokleti dan

Pored kazne zatvora, doktor Bojanić dobio je i zabranu od pet godina bavljenja lekarskim poslom. Tužilaštvo je najavilo da će uložiti žalbu na presudu Apelacionom sudu. Za Radenkovu smrt sudilo se i lekarima iz Instituta za majku i dete u Beogradu, dr Žarku Đuraškoviću i dr Blagoju Grujiću, koje je sudija oslobodio krivice.

- Razočaran sam. Ne mogu da posle šest godina tuge i velike borbe tek tako pustim sve ovo. Teško mi je i emotivno, jer sve ono što sam slušao na suđenju vratilo me je u prošlost, na taj prokleti dan kada se sve srušilo i kada je naša porodica zauvek zavijena u crno. Pogotovo me je pogodila izjava dr Bojanića, kog sam prvi put slušao otkada je počelo suđenje. Sraman je to čovek, bez stida i savesti, jer je po ko zna koji put opet slagao, a mene u oči nije smeo da pogleda. Ni sam ne znam kako sam živ izdržao sve ovo. U jednom trenutku pomislio sam da će me strefiti šlog - priča otac Milan.

Prema njegovim rečima, za njega ovo nije kraj borbe.

- Očekivao sam mnogo veću kaznu. Doktor je osuđen na smešno malu kaznu, to je strašna sramota. Utvrđena je njegova puna odgovornost za smrt deteta, pa samim tim očekujem i da kazna mora biti u skladu s tim. Neću se ovde zaustaviti, žalićemo se do najviših sudskih instanci - najavljuje Nikodinović.

Foto: Printscreen

Radenko Nikodinović

Delikatan slučaj

Na drugoj strani, javni tužilac u Šapcu Aleksandar Protić kaže da je potrebno da se cela situacija sagleda detaljno kako bi se odlučilo kako će se dalje postupiti u ovom slučaju.

- Pisanu sudsku odluku koja se odnosi na smrt dečaka Radenka Nikodinovića još nismo dobili. Kada je dobijemo, nakon svih potrebnih sagledavanja, odlučićemo kako ćemo da postupimo u ovom predmetu, gde imamo jednog osuđenog, a dvojicu oslobođenih lekara. Inače, naše tužilaštvo je krajnje profesionalno, savesno i odgovorno postupilo u ovom delikatnom predmetu - saopštio je Protić.

Doktor Bojanić nestao?!

Ekipa Informera juče je pokušala da stupi u kontakt s okrivljenim dr Dobrivojem Bojanićem, ali do zaključenja ovog broja to nismo uspeli.

Iako nam se ranije redovno javljao, tokom jučerašnjeg dana doktor je bio nedostupan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija