• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

15.10.2022

11:26

SRBIJA U OKTOBRU NIJE UVOZILA STRUJU Novembar će pokazati prave efekte štednje

Shutterstock

Društvo

SRBIJA U OKTOBRU NIJE UVOZILA STRUJU Novembar će pokazati prave efekte štednje

Podeli vest

Sada je spoljna prosečna temperatura 20 stepeni i bolje je da se u ovom periodu ne kreće sa grejanjem i tako uštedi, poručuje pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić i ističe da je najbitnije da svih energenata ima dovoljno i da su sve toplane uradile remont

- Sve je spremno. Potrebno je par sati da krenu sa grejanjem - rekao je Kojčić za Tanjug.poster        

Navodi da su obezbeđene dovoljne količine, gasa, mazuta, i da su sve toplane tehnički 100 posto spremne.

- Banatski dvor je napunjen do vrha. Dodatna sigurnost je obezbeđena sa rezervama u Mađarskoj. Uz gas koji pristiže gasovodom - rekao je on.

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Zoran Ilić za Tanjug podseća da je prošle godine bilo grejanje čak i u maju i konstatovao da na grejnu sezonu utiče vreme, odnosno meteorologija.

Govoreći o električnoj energiji Ilić je rekao da posle više meseci Srbija u oktobru nije uvozila struju.

Ocenio je da prvi računi pokazuju da je apel i plan uštede dao rezultata u dobroj meri i da se štedi struja.

Rekao je da će tek ponašanje u novembru biti relevantno da se oceni u kojoj meri je ušteda prisutna.

- Neće biti povuci potegni ni sa čim, sve je obezbeđeno - rekao je on komentarišući izglede za zimski period.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Igor

pre 1 godinu

Danas je trebalo da počne grejanje, a nije. Propast. Smeniti sve nesposobne na vlasti.

Gradjanin

pre 1 godinu

Da li bi voleo da si normalan, grejanje na 20 stepeni!

Paparaco

pre 1 godinu

Šta reći osim da se moždane vijuge treba napregnuti. Zašto? Količina toplote kojom se greju stambeni i privredni objekti doprema se u raznim oblicima energije, raznim transporterima. E, sada ide caka. Zašto je daljinskim grejanjem jeftinije grejati prostor življenja i rada od ostalih vidova grejanja? Menjanjem vida energije, sa toplotne u električnu, javljaju se gubici u pretvaranju. Gubici u transformaciji, u prenosu, opet u transformaciji, pa u distribuciji tj u raspodeli itd. A toplotna ima gubitaka samo u tansportu. Pa sada se postavlja pitanje i dilema da li trba uvoziti struju ili pustiti narodu grejanje? Pozdrav misliocima. Živeli.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija