• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.01.2023

13:11

NA VMA OBAVLJENA PRVA TRANSPLANTACIJA JETRE POSLE DVE GODINE, DANAS NOVA OPERACIJA BUBREGA! Pomeraju se granice, pacijenti se odlično osećaju, načelnik prezadovoljan

VMA

Društvo

NA VMA OBAVLJENA PRVA TRANSPLANTACIJA JETRE POSLE DVE GODINE, DANAS NOVA OPERACIJA BUBREGA! Pomeraju se granice, pacijenti se odlično osećaju, načelnik prezadovoljan

Podeli vest

Nedavno je na VMA urađena transplantacija jetre, prva posle skoro dve godine pauze, a danas će biti urađena transpaltaciaj bubrega.

Na VMA je jetra presađena 10. januara, a novu jetru je dobio Saša Vučković koji kaže za RTS da se dobro oseća.

- Iskren da budem, odlično se osećam. Ostalo je samo da se ispune sve formalnosti i da idem kući. Vrlo brzo posle saznanja da sam bolestan stavljen sam na listu čekanja, i otprilike 7 godina sam čekao. Pozivan sam više puta, ali sada je bio pravi poziv. Što bi rekao profesor Mirković, zlatan poziv - kaže Vučković.

Foto: Printscreen RTS

Saša Vučković, pacijent kome je presađena jetra

On ističe da se danas oseća mnogo bolje nego pre transplatacije.

- Zadovoljan sam, mnogo se osećam bolje nego pre transplatacije. Prošlo je nekih desetak dana posle poprilično teške operacije. Posebno bih se zahvalio profesoru Đorđu Ćulafiću, on me je bukvalno pripremio za sve ovo. Naravno, zahvaljujući profesoru Mirkoviću i njegovoj ekipi sve je odrađeno kako treba. 

Vučković je imao poruku za sve one koji bi da budu donori u Srbiji.

- Ne znam šta bih rekao, ali u svakom slučaju trebalo bi malo narod dići na noge po tom pitanju. Transplatacije su neophodne, a na kraju krajeva ta osoba koja odlazi nastaviće da živi kroz te organe koja je dala - zaključuje Saša Vučković.

 Miroslav Vukosavljević, načelnik VMA saopštio je da se upravo na VMA vrši transplatacija bubrega.

Foto: Printscreen RTS

Miroslav Vukosavljević, načelnik VMA

- Radi se transplatacija bubrega sada. Mi ćemo se boriti, kao što smo i uvek. Da podsetim sve, da smo prvu transplataciju rožnjače uradili 1971. godine. Izuzetno sam zadovoljan kao načelnik, neko kaže da sam unapredio sve, a to je zahvaljujući ovim divnim ljudima koji rade transplatacije. Ovo je apel da se svi odazovu doniranju organa. Pokazali smo na pravi način kako izgleda prava saradnja između VMA, KCS i KC Vojvosdine. To je prava poruka za sve - istakao je Vukosavljević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija