• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jelena Janjić

13.04.2023

19:53

NJEMU JE "STOJADIN" KAO ČLAN PORODICE! Mladi profesor iz Vranja u "kecu" dolazi na posao - Đaci bi da imaju mašinu kao on, a ovako devojke reaguju (FOTO)

printscreen/Instagram

Društvo

NJEMU JE "STOJADIN" KAO ČLAN PORODICE! Mladi profesor iz Vranja u "kecu" dolazi na posao - Đaci bi da imaju mašinu kao on, a ovako devojke reaguju (FOTO)

Podeli vest

Zbog mladog profesora koji na posao dolazi u legendarnoj "Zastavi 101", sve više srednjoškolaca iz Tehničke škole u Vranju želi da im prvi auto bude upravo neki oldtajmer. Danilo Petrović, ponosni vlasnik populanog "keca" za Informer.rs otkrio je zbog čega je toliko vezan za svoj auto, kako se đaci prilikom ispitivanja "vade" na njega, ali i kako devojke reaguju kada ga vide u "Stojadinu".

Dvadesetsedmogodišnji profesor Danilo koji predaje mašinstvo, ističe da je popularnost na društvenim mrežama, ali i u okolini stekao zahvaljujući svom "kecu" koji je stariji od njega.

Da "Stojadin" za Danila nije samo običan auto potvrđuje i činjenica da nijedan bitan događaj u njegovoj porodici nije mogao da prođe bez ovog auta.

- Auto je 1976. godište i od svog prvog dana "preživeo" je mnogo momenata kod nas u porodici. Upoznavanje mojih roditelja, rođenje moje sestre i mene, silna porodična putovanja, sve dobre ali nažalost i loše momente, zbog čega sam i vezan za njega. Sve vreme bio uz nas i verno nas služio - počinje Danilo za "Informer".

U "kecu" i na posao

Danilovi učenici obožavaju kada im profesor u školu dođe u svom oldtajmeru, pa i pored toga što je vreme sve savremenije, više je pozitivnih komenara nego "prozivki".

- Đacima se dopada, uglavnom dobijam pozitivne kritike, ali kako su ovo nove generacije ima i onih koji vole sa podsmehom da gledaju na sve to, jer je ipak to naša "Zastava", a ne neki strani brend - kaže Danilo.

Auto je 1976. godište i od svog prvog dana "preživeo" je mnogo momenata kod nas u porodici.

Dodaje da se često dešava da učenici pokušavaju da mu odvuku pažnju pitanjima o njegovom automobilu i dogodovštinama sa putovanja, naročito kada dođe vreme za odgovaranje. A često se i našale kako će da mu demoliraju "keca".

Sve ih interesuje, od toga šta smo novo odradili, gde smo bili, u vezi nekog događaja pitaju, skupa i to obično koriste u trenucima kad treba da odgovaraju, a sve kako bi eskivirali odgovaranje. Mada, ne upali njima to uvek, jer tada im ja kažem kako prvo moramo da završimo posao, pa tek onda možemo da pričamo o autu i ostalim dešavanjima. U šali sam rekao da učenici hoće da mi demoliraju "keca" jer smo mi ipak mašinska škola gde je normalno da se radi na nečemu. Da šrafimo, spajamo i razdvajamo, i kad neko od učenika dobije slabu ocenu, zna da prokomentariše nešto u fazonu: "Naći ću ja vaš auto!" Ali to su samo reči naravno - priča sa osmehom naš sagovornik.

Devojke očarane 

Zanimalo nas je i kako devojke reaguju kada gradom prođe u ovom vozilu, a Danilo, kao i te iste devojke, smatraju vožnju u ovakvoj mašini samo velikim plusom. 

- Kod devojaka imamo lepu prolaznost zajedno moje vozilo i ja, zato što je to inače dosta drugačije od onog što mogu da vide na ulici. Dopada im se ta naša retro priča - iskren je Vranjanac.

Danilo, pored ovog vozila poseduje i može da ima daleko modernije, ali to "ne godi duši" kao kada sabira utiske i doživljaje iz svog "keca". Kaže da je njegov auto njegov beg od problema.

- "Keca" vozim samo za svoju dušu, za lepe momente, iznajmljivanje za venčanja, slikanja, mature itd. Ali i kad je lepo vreme kako bi stvorio sebi lični užitak, jer mi je on beg od stvarnosti i beg od raznoraznih problema, bilo na poslu, bilo ovako. Ipak, za svaki dan koristim drugi auto, mada ostajem pri klasičnim vozilima bez previše tehnologije i kompjutera - kaže nam profesor svoj ugao gledišta.

 Stvorio sam mnogo novih poznanstava, prijatelja i kontakata sa mojim "kecom" i uz pomoć tog automobila sam obišao mnogo destinacija, isprobao raznu hranu, upoznao razne nacije...

Drugačiji od ostalih

Kada priča o sebi i svom automobilu, Danilo priča u množini, jer jedno od drugog ne odvaja, godine su sabirali zajedno, pa su nas zanimale sve prednosti oldtajmera.

- Prednost je što sam drugačiji od drugih, što mogu da se pohvalim da nešto što se voli može da traje i da služi dugi niz godina. Naravno, prepoznatljiv sam gde god se pojavim, stvorio sam mnogo novih poznanstava, prijatelja i kontakata sa mojim "kecom" i uz pomoć tog automobila sam obišao mnogo destinacija, isprobao raznu hranu, upoznao razne nacije - sabrao je i ispričao nam razna iskustva.

Auto koji je pre 10 godina proglašen za najlepšeg "Stojadina“ u Srbiji, stariji je od Danila dvadeset godina, ali on u tome vidi čar koju želi da prenese i današnjom omladini.

- Naravno, pokušvam da im objasnim kako je i naša autoindustrija bila dobra i da nije uvek tuđe slađe. Dodam i da će uz dobro i kvalitetno održavanje svaki auto da potraje, a onda, kada vide sva moja kretanja, putovanja i akcije sa autom od skoro pola veka, razmisle o svemu. Jer upravo tada vide živ primer pred sobom, onda delimično promene svoje mišljenje i stav koji su do tada izgradili - završava ovaj profesor iz Vranja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija