• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

22.05.2023

07:05

ULOŽIĆU ŽALBU DA MI SE DETE VRATI! Oglasila se majka dečaka kojeg je otac odveo

printscreen

Društvo

ULOŽIĆU ŽALBU DA MI SE DETE VRATI! Oglasila se majka dečaka kojeg je otac odveo

Podeli vest

Krivična prijava koju je Jelena Abramović podnela protiv supruga Mašana Lubarde, zbog otmice njihovog dvoipogodišnjeg sina, odbačena je.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu koju je Jelena Abramović podnela protiv supruga Mašana Lubarde, kojeg je optužila da je na Veliki petak oteo njihovog dvogodišnjeg sina i odveo ga ilegalno u Švajcarsku!

Da stvar bude još gora, Jelena je juče otkrila i iz medija saznala da su odbačene krivične prijave protiv njenog supruga.

- Mislim da to nije konačno jer postoji mogućnost pravne žalbe. Iz tužilaštva nisam ni dobila zvanične informacije, a izveštaj Centra za socijalni rad stigao je posle četiri meseca - napominje Abramovićeva i dodaje:

- Sa detetom se čujem jednom ili nijednom dnevno, zavisi od raspoloženja supruga. Angažovala sam advokata koji vodi slučaj u Švajcarskoj kako bi moja odbrana bila izneta na sudu. Mene zabrinjava da li će neko ko nije u zemlji snositi krivičnu odgovornost. I, prosto pitanje, ako suprug nije odveo moje dete, pa ko je onda?

Foto: printscreen

Jelena i Mašan sa sinom

Advokat Strahinja Milovanović kaže da je dopis od tužilaštva u Subotici jako čudan.

- Pravna lopta je prebačena u Švajcarsku, na švajcarsko zakonodavstvo. Ali, pre svega, Centar za socijalni rad ranije je trebalo da donese privremenu meru. U ovoj situaciji Jeleni ne preostaje ništa drugo nego duga, pravna, borba za starateljstvo - navodi Milovanović.

Podsetimo, Jelena je na Veliki petak odvela sina da se vidi sa ocem, ali sat vremena nakon toga, kada ga je pozvala, on više nije bio dostupan. Kako je tada ispričala, Lubarda, sa kojim je u januaru pokrenula brakorazvodnu parnicu, javio joj se posle 30 sati i rekao da se sa detetom nalazi u Švajcarskoj. S druge strane, otac dečaka Mašan tvrdio je da su navodi majke netačni i da je ona ta koja je zapustila njihovog sina, zbog čega je morao da uzme dete.

Zbog celog slučaja reagovalo je i Osnovno tužilaštvo u Subotici, koje je pokrenulo i krivični postupak protiv dve osobe zbog krivičnog dela nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Sumnja se da su oni omogućili Mašanu da sa maloletnim detetom, koristeći tuđe putne isprave, pređe granicu teritorije naše Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50