• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.07.2023

17:20

RHMZ izdao hitno upozorenje! Grad, olujni vetar i jake padavine mogući u ovom delu Srbije

pixabay

Društvo

RHMZ izdao hitno upozorenje! Grad, olujni vetar i jake padavine mogući u ovom delu Srbije

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije hitno se oglasio novim upozorenjem na nevreme, a izdao je još dva upozorenja za naredne dane.

Iako se u većem delu Srbije danas očekuje stabilizacija vremena, na jugu zemlje jaki izolovani grmljavinski razvoji usloviće:

Foto: printscreen rhmz

Upozorenje RHMZ

- Lokalno krupan grad (> 5 cm u prečniku), kratkotrajno olujni vetar i lokalno veću količinu padavina (> 20 mm) za kratko vreme - stoji u upozorenju RHMZ za danas.

Pored toga, RHMZ je objavio i upozorenje na ekstremne temperature za naredne dane, 24. i 25. jul:

- Maksimalna temperatura u većini mesta u ponedeljak (24.07.) od 34 do 37 °C, dok će u utorak u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije - od 37 do 40 °C.

Na kraju, stoji i upozorenje na naglu promenu vremena od 25. jula:

- U utorak (25.07.) krajem dana na severu, a u sredu (26.07.) i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (veće od 28 m/s) - navodi se u upozorenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija