• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.07.2023

16:27

Crnogorka otkrila koliko bakšiša dobije na jahti za dan! Evo od čega zavisi plata

printscreen tik tok

Društvo

Crnogorka otkrila koliko bakšiša dobije na jahti za dan! Evo od čega zavisi plata

Podeli vest

Crnogorka Maja Bučanin bavi se ne tako čestim zanimanjem – ona je stjuardesa na jahtama, i sada je objavila video na temu koja mnoge zanima, a to je koliko posada u jahting industriji zarađuje.

Posao je zahtevan, pomalo i nepredvidiv, i svakako uzbudljiv, a prema Majinim rečima donosi i lepu zaradu.

- Najčešće pitanje koje dobijam kada objavim snimak sa jahte jeste koliko zarađujem. Prva i osnovna stvar od čega vam zavisi plata na brodu jeste od pozicije. Imamo kapetana, prvog oficira, bosuna, drugog oficira, stjuardese.. Druga stvar, visina zarade zavisi i od veličine jahte na kojoj radite, odnosno koliko brod ima metara. Imamo jahte od 20 do 120 metara, a što je veća jahta to je veća i plata. Treća stvar – plata zavisi i od tipa broda na kojima radite. Imamo privatne jahte, imamo čarter jahte i privatne – čarter jahte – objasnila je Maja u svom snimku na Tik Toku.

Ovom prilikom otkrila je da jedan tip brod priželjkuju svi oni koji rade u ovoj industriji.

- Na privatnim jahtama se dobija plata od vlasnika broda, dok se čarter jahte (poput „rent a car“) se iznamljuju, a pored normalne plate na njima je obavezan i bakšiš. Svi sanjaju da rade baš na čarter brodovima jer se tu dobija bakšiš i do par hiljada evra - rekla je ova brodska stjuardesa.

Maja je dodala da se cena za iznajmljivanja jahte kreće oko 300.000 do 400.000 evra , kao i da se u tom slučaju veliki bakšiš podrazumeva.

- Jedna osoba na takvom brodu dobije i do 2.000 evra bakšiša. Čarter brodovi su najbolja opcija za rad - iznenadila je Maja svoje pratioce ovim podatkom.

Kao treću opciju od koje zavisi visina plate navela je privatne-čarter jahte, koju koristi vlasnik broda, koja se takođe iznajmljuje, ali ne koliko i čarter jahte.

Na kraju svog snimka objavila je tabelu sa preciznim platama osoblja, a kao primer je navela da jedna brodska stjuardesa koja radi na jahti od 45 do 50 metara dužine zaradi 4.500 – 5.000 evra.

Evo kako izgleda Majin rani dan na brodu!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija