• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2023

10:16

Dani dijaspore u Kruševcu! Milićević: Iskoristite kamp za nova prijateljstva!

Informer

Društvo

Dani dijaspore u Kruševcu! Milićević: Iskoristite kamp za nova prijateljstva!

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević danas je sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović otvorio tematski letnji kamp za decu iz regiona i dijaspore „Dani dijaspore u srednjovekovnoj prestonici Srbije Gradu Kruševcu“.

U kampu je okupljeno više od 200 mališana iz četiri države koji će, pored predstavljanja svojih folklornih ansambala, učestvovati i u radionicama starih zanata, kvizu poznavanja srpskog jezika i kulture, ali i nadmetanju "igre bez granica". 

Zajedno će i zasaditi drvo prijateljstva. Obići će i brojne kulturne i istorijske lokacije na područku Kruševca i planinu Jastrebac. Organizator kampa je Grad Kruševac a troškove organizacije snosi Kabinet ministra zaduženog za dijasporu u Vladi Republike Srbije.

- Ponosno ističem da je ovo jedan od 22 kampa širom Srbije, koji su finansirani od strane Vlade Srbije i ministarstva koje vodim. Naša vlada prepoznaje važnost očuvanja veza između domovine i naših sunarodnika širom sveta... Draga deco, ovaj kamp će vam pružiti priliku da se povežete sa svojim korenima, ali takođe da razvijate svoje talente, veštine i interese. Upoznaćete se sa tradicionalnim igrama, pesmama, plesovima i mnogim drugim aspektima naše kulture. Takođe ćete imati priliku da učite jedni od drugih, razmenjujete iskustva i gradite mostove među Srbima gde god oni živeli. Nadam se da ćete iskoristiti svaki trenutak ovog kampa kako biste stekli nova prijateljstva, naučili nešto novo i stvorili sećanja koja će vas pratiti kroz ceo život - istakao je ministar Milićević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija