• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2024

14:27

Kako su su dva koncerta Rammstein-a podigli domaću ekonomiju

Jens Koch

Društvo

Kako su su dva koncerta Rammstein-a podigli domaću ekonomiju

Podeli vest

Beograd je nedavno bio domaćin dva spektakularna koncerta nemačke grupe Rammstein (24. i 25. maj), koji ne samo da su izazvali do sada neviđen hajp, već i doneli izuzetne ekonomske koristi gradu.

Više od 120 hiljada ljudi iz različitih delova Evrope, ali i sveta pratili su koncerte, a procenjuje se da je svaki posetilac, dolazeći na koncert, potrošio između 400 i 500 evra tokom vikenda.

Prema podacima udruženja HORES, tokom 24. i 25. maja ostvareno je čak 60.000 noćenja u Beogradu, što je rezultiralo popunjenošću smeštajnih kapaciteta u hotelima i drugim smeštajnim objektima. 

 

Nedeljama pred zakazane koncerte u hotelima je bilo nemoguće naći sobu, privatni smeštaj u užem i širem centru grada odavno je bio bukiran, pa su mnogobrojni fanovi bili prinuđeni da iznajmljuju kuće i sobe u prigradskim naseljima: u Barajevu, Grockoj, Jakovu, Ledinama, Zemun Polju i drugim opštinama.

Osim toga, restorani i kafići u Beogradu su bili popunjeni do maksimuma, što je rezultiralo intenzivnom ekonomskom aktivnošću u gradu.

Ako impresivnost nastupa popularnih Nemaca i premašena očekivanja publike ostavimo po strani, ostaje da zaključimo da koncerti Rammstein-a jasno pokazuju koliko su događaji poput ovih važni za Beograd. 

Oni ne samo što privlače turiste i generišu značajne prihode u kratkom vremenskom periodu, već i promovišu grad kao atraktivnu destinaciju za kulturna dešavanja. Stoga, Beograd bi trebalo aktivno da podržava organizaciju sličnih koncerata kako bi iskoristio njihove višestruke benefite, pre svega ekonomski rast, promociju turizma i kulturnu razmenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija