• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2024

11:22

Šok u programu uživo: Pogledajte izveštaj iz mrtvačkog sanduka! (VIDEO)

Informer TV

Društvo

Šok u programu uživo: Pogledajte izveštaj iz mrtvačkog sanduka! (VIDEO)

Podeli vest

Novinar Informer TV Aleksandar Baošić šokirao je gledaoce svojim uključenjem u program. On se, naime, javio iz - mrtvačkog sanduka! Razlog za ovo, donekle bizarno, uključenje bili su tračevi da ljudi dolaze u mrtvačka preduzeća kako bi unapred pripremili usluge za svoj dan odlaska na drugi svet. On je na tu temu razgovarao sa vlasnikom pogrebnog preduzeća Aleksandrom Vasićem.

Dešava se vrlo često, kaže Vasić, da porodica za života želi da dogovori sve usluge. Po njegovim rečima, to je u početku možda delovalo apstraktno, ali su vremenom takve situacije postale sve učestalije.

Ima dosta naših sugrađana koji, nažalost, preminu u inostranstvu, a njihova ili želja njihovih porodica je bila da budu sahranjeni ovde u Beogradu, Srbiji, mestu odakle su krenuli u svet. Podjednako je zastupljen i prevoz iz inostranstva za Beograd, kao i iz Beograda van granica naše zemlje. Bilo da je to Crna Gora, Bosna i Hercegovina ili Hrvatska, dosta je takvih situacija - izjavio je vlasnik pogrebnog preduzeća.

Vasića smo upitali i da li se dešavalo da neko odreaguje tokom sopstvenog sahranjivanja i na taj način se spase.

Dešavalo se da nastupi klinička smrt, ali budući da je procedura u glavnom gradu takva da prođe dva do tri sata, što je zakonski minimum, od momenta kad se lice upokoji dok ne dođe lekar sudske medicine, a u bolnici je ta procedura nešto složenija. Možda se to (vraćanje u život čoveka tokom sahranjivanja) negde i dogodilo, u nekim manjim mestima, ruralnim sredinama, ali u gradu je ta mogućnost bukvalno svedena na minimum - zaključio je vlasnik pogrebnog preduzeća.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija