• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Tanjug

11.06.2024

14:09

Novine na aerodromu "Nikola Tesla": Od sada 90 šaltera za registraciju, 16 za pasošku kontrolu

wwwbeg.aero

Društvo

Novine na aerodromu "Nikola Tesla": Od sada 90 šaltera za registraciju, 16 za pasošku kontrolu

Podeli vest

Infrastrukturna unapređenja obeležiće novu letnju sezonu na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla", pa tako putnike umesto dosadašnjih 57 očekuje 90 šaltera za registraciju, a na raspolaganju je i 16 šaltera za pasošku kontrolu granične policije i 12 uređaja za pregled prtljaga.

Glavna "fri šop" prodavnica tri puta je veća nego ranije, a u zoni dolazaka pasoška kontrola sada ima 13 šaltera, dok ih je prethodne letnje sezone bilo osam, a ove novine predstavljene su danas novinarima tokom obilaska aerodroma.

Takođe, unapređenja se odnose i na proširenje i modernizaciju zone za preuzimanje prtljaga, pa će tako ove letnje sezone na raspolaganju biti pet karusela za prtljag, i više prostora za putnike, a pored ovoga unapređen je i nadograđen sistem za upravljanje prtljagom, čime je kapacitet povećan na približno 3.800 komada prtljaga na sat. Direktor razvoja Aerodroma Petar Novaković rekao je da je reč o završnoj fazi celokupne transformacije pristanišne zgrade, nezapamćenog obima još od 1962. godine.

- Počev od registracije putnika gde imamo dodatni broj šaltera, preko pasoške konotrole, kontrole pregleda, obezbeđivanja putnika, prtljaga, gde imamo dodatne linije, dodatne šaltere, preko pasoške kontrole u dolasku, sa dodatnim šalterima. Transportni sistem prtljaga potpuno je integrisan, proširen i dograđen u odnosu na prethodne godine, i proces preuzimanja prtljaga je unapređen infrastrukturno, imamo nove trake za preuzimanje prtljaga - rekao je Novaković.

On je naglasio da je reč o infrastrukturnom unapređenju, ali da na kraju sve zavisi od aerodromske zajednice, koja, kako je rekao, učestvuje u igri "aerodromskih operacija".

- Na dnevno operativnom planu sve zavisi od nas i tu mislim na kompletnu aerodromsku zajednicu - rekao je Novaković i precizirao da ne misli samo na beogradski aerodrom već i na avioprevoznike, graundhendlere, na operativne službe uprave carine, uprave granične policije i svih ostalih koji učestuvju u obezbeđivanju uslova da se putnik otpremi bezbedno, efikasno i pouzdano na let. Što se tiče ljudskih kapaciteta, Novaković kaže da će službe odlučivati o tome, da je Aerodrom infrastrukturno stvorio uslove da se ne ponovi ono što se dešavalo prošle godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija