• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2024

09:29

Ministarka Đedović potpisala povećanje zarada za 8.600 radnika u Srbiji: Evo o kom preduzeću se radi i koliko su im veće plate

Zoran Sinko

Društvo

Ministarka Đedović potpisala povećanje zarada za 8.600 radnika u Srbiji: Evo o kom preduzeću se radi i koliko su im veće plate

Podeli vest

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović potpisala je danas izmene kolektivnog ugovora za "Elektrodistribuciju Srbije" kojom se povećava vrednost radnog sata za oko 8.600 zaposlenih u ovom preduzeću, čime će ukupno povećanje prosečne neto zarade u odnosu na prošlu godinu biti za oko 10 odsto

Ministarka je istakla da "Elektrodistribucija Srbije" (EDS) ima ključnu ulogu da građanima obezbedi sigurno i kvalitetno napajanje električnom energijom, sa manje kvarova i prekida u snabdevanju, navodi se u saopštenju ministarstva.

Đedović Handanović dodaje i da je zajednički cilj države, poslovodstva, zaposlenih i sindikata da EDS dalje jača, da mogu da zadrže i privuku kvalitetne kadrove, ali i da kao kompanija posluju efikasnije.

- Nakon pregovora sa sindikatima potpisali smo izmene kolektivnog ugovora kojima se od juna povećava vrednost radnog časa. Računajući povećanje koje je već realizovano od januara i ono koje sledi od juna, ukupno povećanje prosečne neto zarade u odnosu na prošlu godinu u 'Elektrodistribuciji Srbije' iznosi oko 10 odsto. Očekujem da zaposleni nastave marljivo i vredno da rade kako bi energetski sistem bio stabilan - rekla je Đedović Handanović.

Foto: Foto: Shutterstock

 

Ministarka je naglasila da ukupna vrednost planiranih investicija i onih koje su toku u EDS-u iznosi blizu pola milijade evra i da je ponosna na rezultate koji su ostvareni za kratko vreme.

Izmene kolektivnog ugovora potpisali su u ime "Elektrodistribucije Srbije" vršilac dužnosti direktora preduzeća Bojan Atlagić i predsednik Sindikata radnika "Elektrodistribucije Srbije" Branko Tomić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija