• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2024

07:15

Najnovije upozorenje na grmljavinske nepogode! RHMZ najavio pljuskove uz grad i jak vetar: Meteo alarm upaljen u celoj Srbiji

Tanjug/Vladimir Sporčić

Društvo

Najnovije upozorenje na grmljavinske nepogode! RHMZ najavio pljuskove uz grad i jak vetar: Meteo alarm upaljen u celoj Srbiji

Podeli vest

U Srbiji će danas u prvom delu dana biti pretežno sunčano. Sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno i nestabilno sa pojavom pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i jak ili olujni vetar, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Vetar slab do umeren, pretežno severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 24 stepena, a najviša od 33 do 37 stepeni.

U Beogradu danas tokom prvog dela dana biće pretežno sunčano. Sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno sa pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 21 do 24 stepena a najviša oko 34 stepena.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U Srbiji u sledećih sedam dana se očekuje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti intenzivni uz grad i jak ili olujni vetar. Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

U Beogradu se u sledećih sedam dana takođe očekuje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Slabljenje toplotnog talasa, maksimalna temperatura - danas od 33 do 37, u Beogradu oko 34 stepena - u petak i za vikend (19 - 21.07.) od 31 do 36 stepeni. U većim urbanim sredinama i dalјe tropske noći.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi naranžasti meteo alarm zbog grmljavine, u nekim delovima i zbog visoke temperature, a upaljeno je i žuto upozorenje zbog kiše.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

Biometeorološka prognoza

Kod većine hronično obolelih tegobe danas mogu biti u pojačanju usled nepovoljnog uticaja biometeoroloških prilika. Poseban oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom, reumatski bolovi i neraspoloženje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija