• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2024

12:50

RHMZ ne prestaje da izdaje upozorenja na nevreme! Alarmi se ne gase, ali vidite za šta je upaljen za subotu!

Shuterstock

Politika

RHMZ ne prestaje da izdaje upozorenja na nevreme! Alarmi se ne gase, ali vidite za šta je upaljen za subotu!

Podeli vest

Republički hirometeorološki zavod (RHMZ) i danas je izdao upozorenje za područje cele Srbije na moguće grmljavinske nepogode koje sa sobom nose veću količinu padavina, mogući grad i olujni vetar.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, vremenska prognoza predviđa da će se i danas zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni plјuska.

- Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred – navode u RHMZ.

Narandžasti meteo alarm, koji upozorava na vremenske nepogode koje su opasnije i većeg obima, danas važi za najveći deo Srbije, izuzev za zapad zemlje – Srem, Zapadnu i Jugozapadnu Srbiju, gde je na snazi žuti meteoalarm.

I u Beogradu sprano, sa pljuskovima, moguć grad i olujni vetar

Upozorenje na grmljavinske nepogode takođe posebno važi danas i za Beograd, a u RHMZ ističu da danas žitelje glavnog grada očekuje nestabilno i sparno vreme, “sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar”.

Po vremenskoj prognozi, takođe nestabilno vreme nas očekuje i sutra, pa žuti meteoalarm, po kome su padavine i grmljavinske nepogode moguće, ostaje “upaljen” za gotovo celo područje Srbije, izuzev za Srem i Bačku u Vojvodini.

Skok temperature u subotu i alarm zbog vućina

Žuti meteoalarm RHMZ na snazi će biti i u subotu, ali zbog potpuno drugog razloga u odnosu na vremenske prilike koje nas očekuju do prvog dana vikenda.

Naime, dolazi do porasta temperature, pa se u subotu njen maksimum prognozira na 33 stepena, dok će u nedelju temperatura “skočiti” za još tri stepena, do maksimalnih prognoziranih 36 stepeni Celzijusa.

U većem delu zemlja, dakle, za vikend nas očekuje toplo i suvo, sa izuzetkom jugozapadne Srbije gde su u nekom periodu dana mogući pljuskovi sa grmljavinom.

Posle tople subote i nedelje, kako se navodi u prognozi RHMZ, nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i padom temperature ponovo se očekuju od ponedeljka posle podne.

U ponedeljak uveče i tokom noći, kako je najavljeno, sa zapada i severozapada regiona stiže naoblačenje i osveženje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalnom pojavom vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Olbrajt, Rubin i nacrtani konj
Kolumne

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Olbrajt, Rubin i nacrtani konj

Medlin Olbrajt bila je državni sekretar SAD od 1997. do 2001. za vreme predsednika Klintona, žestoki američki politički jastreb, pristalica „tomahavk demokratije". Iako nje više nema među nama, njeni „politički duhovi", poput arogantnog Džejmsa Rubina, i dalje su aktivni - i pokušavaju ponovo da kroje kapu Srbima.

27.06.2024

11:36

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Potisnuti sa leve obale Drnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!
MOSTOBRAN VAŽAN ZA KIJEV

Potisnuti sa leve obale Drnjepra! Ali ne odustaju, male grupe vojnika šalju se na obližnja ostrva, svi će biti uništeni!

Pritisak Oružanih snaga Rusije na harkovskom pravcu i u Donbasu doveo je do toga da su Oružane snage Ukrajine morale da napuste levu obalu Dnjepra kako bi zatvorile rupe na drugim sektorima fronta. Ipak, s vremena na vreme, oni šalju male grupe na ostrva blizu leve obale Dnjepra, pošto ovaj mostobran ima veliki značaj za ukrajinske vlasti. O tome je za list VZGLjAD pričao vojni ekspert Mihail Onufrienko.

30.06.2024

17:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija