• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2024

14:57

Sutra ćemo biti nervozni i boleće nas glava: Jednu pojavu svi čekamo, nakon toga - olakšanje!

Shuterstock

Društvo

Sutra ćemo biti nervozni i boleće nas glava: Jednu pojavu svi čekamo, nakon toga - olakšanje!

Podeli vest

Ove nedelje zabeležen je najtopliji dan u ovoj godini, kada je maksimalna temperatura dostigla 41 stepen.

Već krajem radne nedelje, u petak, nakon vrelog talasa, očekuje nas pad temperature za tri do pet stepeni, a zatim i još malo više ali iako to neće biti kraj vrućinama, sledi nam i period pljuskova i grmljavina.Vreme se menja i naš organizam to i oseća!

- Ovih dana dok je bilo toplo mnogi od nas su imali loš san zbog visokih temperatura i spavanja ispod klime. Već se oko 24 i 48 sati pre promene vremena mogu osetiti promene u našem organizmu. Ti simptomi mogu biti loš san, teško uspavljivanje, kratak i isprekidan san. jedan od simptoma promene vremena je i napetost, nervoza, trnci u nogama, dekoncentrisanost - govori "Blic" Biserka Obradović, doktorka.

Foto: Shuterstock

 

Kako kaže, kada se ne menja vreme, a pogotovo kada su temperature ovako visoke karakteristično je da je glavna tegoba nizak pritisak, a jedna promena može odmah ukazati da stiže promena vremena.

- Juče je kod mene, na ovoj visokoj temperaturi gde svi imaj niske pritiske i kolapsna stanja zbog niskog pritiska imala čak tri pacijenta koji su imali tegobe u vidu jako visokog krvnog pritiska. To mi je bilo dovoljno da znam da dolazi promena vremena. To najviše pogađa meteoropate, hroničare, mlađu populaciju, kao i starije gde postoji hormonski disbalans - objašnjava ona za "Blic".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?
Live TV

Šokantna saznanja o ubici policajca! Osam puta bežao iz zatvora! Da li je imao pomoć iznutra?

Poslednja informacija koju imamo da je Hajziri Artan ubio policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici. Zvaničnici su se oglasili sa izjavom da je ovo teroristički akt. Potraga za osumnjičenim i dalje traje. Prema nepotrvđenim informacijama, jedan od njegovih jataka je uhapšen. Na ovu temu, ali i o pokušaju atentata na Donalda Trampa, u "Info danu" govorili su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, politikolog Vladimir Kljajić i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

18.07.2024

16:45

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija