• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.07.2024

10:26

Ovo je najbolji period za kupovinu ogreva! Cene nikad niže: Drvo 6.000 dinara, a evo koliko košta pelet i ugalj

Informer/printscreen

Društvo

Ovo je najbolji period za kupovinu ogreva! Cene nikad niže: Drvo 6.000 dinara, a evo koliko košta pelet i ugalj

Podeli vest

Iako Srbiju očekuje novi toplotni talas oni koji se greju na čvrsto gorivo i ne uživaju u komforu daljinskog grejanja već uveliko razmišljaju o nabavci ogreva, ako to već nisu uradili početkom leta.

Za grejanje građani najviše koriste drva čija cena se kreće od 6.000 pa sve do 9.000 po kubnom metru, zajedno sa isporukom.

 

Cene peleta variraju od kvaliteta i vrste, pa se tako kreću od 23.000 do 30.000 dinara po toni. Kada je u pitanju cena tone uglja, kreće se od 18.000 do 26.000 dinara.

Foto: Shutterstock

 

Stovarišta navode da očekuju blagi porast cena kada počne sama grejna sezona, najviše kada je u pitanju ugalj. Takođe ističu da naglo povećanje mogu izazvati cene uglja iz uvoza, kao i rast cene goriva.

Kako iz različitih stovarišta ogreva kažu, građani najčešće odlučuju za kupovinu ogreva za grejanje sredinom avgusta, mada se navike razlikuju.

Prema navodima zaposlenih na stovarištima mlađa populacija se najčešće odlučuje da ogrev za zimu obezbedi već početkom avgusta, dok zbog kupovne moći penzioneri najčešće imaju naviku da u poslednji momenat kupuju ogrev.

Ono što je posebno za penzionere jeste da kupuju ogrev i u samoj grejnoj sezonu budući da nemaju dovoljno novca da kupe ogrev odjednom.

Cene u različitim delovima zemlje se razlikuju pa je tako ogrev na jugu Srbije najjeftiniji, a u Beogradu najskuplji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!
Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

30.07.2024

22:26

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21