• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

19.08.2024

16:13

Radnica u "Zari" pokušala da opelješi Srpkinju: Jedna me gurala, a kada sam vratila pogled - račun je skočio

Informer

Društvo

Radnica u "Zari" pokušala da opelješi Srpkinju: Jedna me gurala, a kada sam vratila pogled - račun je skočio

Podeli vest

Devojka K. A. iz Srbije je otkrila za naš portal kako je zamalo ostala bez novca u Barseloni kada su radnice u "Zari" pokušale da joj naplate više stvari nego što je donela na kasu.

Barselona je destinacija koja vrvi od turista tokom cele godine, a mnogi koji posete ovaj neverovatan grad odvoje vreme u radnji "Zara" kako bi pazarili stvari kojih nema u Srbiji. Poznato je da je "Zara" španski brend i da su neke prodavnice u inostranstvu na čak pet spratova, pa je tako i devojka iz Srbije K. A. tokom letnjeg odmora, "svratila" i do čuvene radnje.

Ona je podelila svoje loše iskustvo iz šopinga i otkrila kako je radnica u ovoj radnji pokušala da je prevari.

"Ušli smo u 'Zaru' oko sat vremena pre zatvaranja i ja sam se kao tipično žensko zaletela da stignem što više stvari da proberem i u toj žurbi, vraćanju i probanju stvari 'izgubila sam kompas' oko ukupnog računa, ali sam okvirno znala koliko bi trebalo da ispadne. Kada sam stigla ispred pulta za plaćanje za kasom su bile dve devojke, jedna je kucala a druga joj je nešto pričala. U jednom trenutku ta druga je izašla i s nekim parfemom u ruci počela da se gura između mene i stuba iako je mogla lagano da me zaobiće i ode iza stuba. Ja se u tom trenutku okrećem da vidim ko me gura i vraćam pogled na monitor na kom vidim veću sumu nego što bi trebalo. Konačan račun je bio oko 193 evra, plaćam i krećem ka izlazu", počela je priču K. A. i dodala da isprva nije ni shvatila da je "prevarena", ali je njen momak odlučio da pre izlaza iz prodavnice proveri račun.

"U tom trenutku je već tri minuta do zatvaranja i obezbeđenje više ne pušta ljude u prodavnicu. Dok idemo ka izlazu kažem dečku kako mi se čini da je račun veliki, on ga uzima i pita me koliko artikala imama u kesi. Ja kažem šest, a on mi kaže kako je na računu osam. Samo da napomenem da nismo napustili radnju, da jesmo ne bi nas pustili nazad. Vraćamo se do kase, obraćamo se drugoj radnici koja je posle druge naše reči odmah uzela kesu proverila koje stvari nisu na računu i vratila nam pare, dok je radnica koja je, dok se njena koleginica provlačila iza mojih leđa, provukla dva dodatna artilkla, stajala pored pogledala u mene prevrnula očima i nastavila da uslužuje drugu mušteriju", ispričala je K. A. za naš portal.

Kako je K. A. kasnije shvatila, u ovoj radnji u Barseloni se to ne dešava prvi put i da su radnice očigledno "uigrane".

"Ukupan račun je bio oko 120 evra, a pokušala je da mi uzme još oko 65 evra. Znači za polovinu računa je htela da me opelješi! Preterala je, da je bar provukla jednu majicu možda ne bih ni primetila, ali ovako... Posle smo videli u recenzijama da u toj prodavnici u Barseloni stalno kradu turiste, dok su prema Špancima jako fini. Vodite računa u Barseloni ne samo na ulicama, već i u buticima, pa i ovim koji su svetski poznati kao Zara i u kojima ovakve stvari ne bi trebalo da se dešavaju, a stekli smo utisak da im je ovaj tip 'timske krađe' ustaljen i da su veoma dobro uigrani jer se nimalo nisu iznenadili kada smo smo se vratili. Da li bi tako reagovali da smo došli sutradan ili ne bi hteli ni da vrate kamere, ne znam, ali ako je sudeći po komentarima ostala bih bez para", zaključila je K. A. koja nam je kao dokaz poslala i račune iz 'Zare'.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nema više specijalne vojne operacije, ovo je zvanično rat! Da li Putin planira da se osveti zbog upada u Kursku oblast?
Live TV

Nema više specijalne vojne operacije, ovo je zvanično rat! Da li Putin planira da se osveti zbog upada u Kursku oblast?

Ceo svet priča danima o onome što se desilo u Kurskoj oblasti. Glavno je pitanje kako će reagovati Vladimir Putin. On je dao nalog da se pomogne civilnom stanovništvu. Nagađa se da li će se Putin osvetiti Ukrajincima za ovo iako oni nisu naveli neku veliku štetu Rusiji. Na ovu temu u "Info danu" govorili su akademik prof. dr Dragan Radenović i analitičar prof. dr Stevica Deđanski.

19.08.2024

16:23

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)
Live TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)

Nedavni izveštaj Ministarstva spoljnih poslova Kine govori o tome da je Amerika finansirala proteste u Srbiji održane prošle i pretprošle godine. U zvaničnim dokumentima jasno stoji da tih protesta stoje nevladine organizacije koje su finansirale Amerika i Evropa. Cilj Zapada je da se oslabi vlast u Srbiji kako bi lakše mogli da utiču na nju. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Vjerica Radeta i Đorđe Dabić, državni sekretar.

18.08.2024

19:54

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Šta reći?! Grad za devet miliona stanovnika sa skijalištem grade usred pustinje! Saudijski princ stoji iza svega!
Kako, majstori?!

(VIDEO) Šta reći?! Grad za devet miliona stanovnika sa skijalištem grade usred pustinje! Saudijski princ stoji iza svega!

Saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman Al Saud (38) je 2017. godine predstavio planove za jedan od najambicioznijih projekata urbanog razvoja u istoriji pod nazivom "Neom". Ovaj prostrani kompleks od 26.500 km˛ , koji se nalazi na severnom delu Crvenog mora, zamišljen je kao futuristički grad sa neverovatnim budžetom od 1,4 milijarde evra . Završetak projekta predviđen je za 2039. godinu.

19.08.2024

17:28

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija