• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2024

18:03

Ministarstvo privrede: Usvojena Uredba o utvrđivanju Programa podrške unapređenju bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga

Ministarstvo privrede

Društvo

Ministarstvo privrede: Usvojena Uredba o utvrđivanju Programa podrške unapređenju bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga

Podeli vest

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici, a na predlog Ministarstva privrede, donela Uredbu o utvrđivanju Programa podrške unapređenju bezbednosti i kvaliteta proizvoda i usluga.

Ovim Programom mikro, malim i srednjim preduzećima, kao i preduzetnicima Ministarstvo privrede će sufinansirati troškove za sledeće aktivnosti:

- uvođenje sistema menadžmenta kvaliteta;

- izdavanje sertifikata kao i ispitnih izveštaja kojima se potvrđuje usaglašenost proizvoda sa propisanim zahtevima;

- označavanje proizvoda i usluga propisanim znacima usaglašenosti;

- akreditacije tela za ocenjivanje usaglašenosti kod Akreditacionog tela Srbije i nabavku srpskih standarda. 

Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju Programa iznose 90 miliona dinara i odobravaće se korisnicima kao sufinansiranje u visini od 40 odnosno 60 odsto troškova bez poreza na dodatu vrednost,  u zavisnosti od veličine preduzeća i vrste troškova koja se sufinansira, a do utroška sredstava.

Maksimalni iznos sufinansiranja koji jedan korisnik može ostvariti za jednu ili više aktivnosti je :

- 1.500.000,00 dinara za ocenjivanje usaglašenosti medicinskih sredstava III klase; 

- 300.000,00 dinara za pokrivanje troškova akreditacije;

- 1.000.000,00 dinara za ostale gore pomenute aktivnosti. 

Minimalni iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje je 100.000,00 dinara.

Cilj ove uredbe je unapređenje bezbednosti kvaliteta proizvoda i usluga. Ovakva vrsta podrške omogućava privrednim subjektima olakšan pristup tržištima i povećanje nivoa njihove konkurentnosi, a time i celokupne srpske privrede.

Sledeći jasnu viziju i politiku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo privrede nastaviće sa daljim aktivnostima koji će dodatno doprineti jačanju privrede naše zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

BRIKS pocepao dolar?! Istok traži novu alternativu američke valute!
Planeta

BRIKS pocepao dolar?! Istok traži novu alternativu američke valute!

Predložena nova valuta zemalja BRIKS-a, prema najnovijem analitičkom materijalu američke elektronske deoničke berze "Nasdak", može pomoći u jačanju ekonomske integracije zemalja te organizacije, ocenio je direktor Centralnog ekonomsko-matematičkog instituta (CEMI) Ruske akademije nauka Albert Bahtizin

05.09.2024

19:27

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija