• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.10.2024

14:39

Direktor Specijalne psihijatrijske ustanove "Gornja Toponica" se obratio javnosti povodom laži i kleveta: "Moja dužnost je da iznesem istinite informacije"

Privatna arhiva

Društvo

Direktor Specijalne psihijatrijske ustanove "Gornja Toponica" se obratio javnosti povodom laži i kleveta: "Moja dužnost je da iznesem istinite informacije"

Podeli vest

Povodom teksta koji se pojavio na portalu Direktno, i zlonamernih insinuacija koje se šire putem društvenih mreža, u cilju istinitog informisanja javnosti, direktor Specijalne psihijatrijske bolnice “Gornja Toponica”, Milan Stanojković, obratio se javnosti.

Direktor Stanojković najoštrije osuđuje neistinite tvrdnje o neuslovnoj dostavi hrane pacijentima ustanove na čijem je on čelu.

Kako kaže, klevete su konstruisane i osmišljene od strane radnika Ž. R. koji je usled nezadovoljstva zbog premeštaja na drugo radno mesto, dostavljanjem lažnih informacija novinarima želeo da se osveti rukovodstvu ustanove, rekao je direktor, Milan Stanojković.

- Bolnička kuhinja naše ustanove je renovirana pre 3 godine, uslovi za rad su odlični, imamo najsavremenije uređaje, a ove godine je kupljeno i novo vozilo za prevoz hrane do odeljenjskih čajnih kuhinja, koje je klimatizovano - ističe on.

Hrana se, kako kaže direktor, prevozi u sterilnim, poklopcima zatvorenim posudama,u dezinfikovanom vozilu, u skladu sa svim normama i sanitarnim propisima.

- To je potvrđeno i od strane sanitarne inspekcije i inspekcije rada koje su po prijavi pomenutog Ž. R. izlazile i proveravale funkcionisanje kuhinje i rada naše ustanove - priča direktor, pa dodaje:

- Pomenuti Ž. R. koji je inače poznat po svom neprofesionalnom ponašanju i nedisciplini, usled koje je sa mesta kuvara premešten na mesto servira, u cilju lične osvete iskonstruisao je priču o neuslovnoj dostavi hrane pacijentima, tako što je otvorio sve poklopce na posudama sa hranom i napravio fotografije koje je uz neistinite informacije dostavio medijima - rekao je Milan Stanojković. 

Specijalna psihijatrijska bolnica “Gornja Toponica” ispunjava sve standarde propisane strogim sanitarnim uslovima, a ovakve neistinite i krajnje zlonamerne tvrdnje imaju za cilj da nanesu štetu ugledu ustanove i stvaranju neosnovane panike i nezadovoljstva kod korisnika i njihovih porodica, rekao je direktor ove institucije.

- Stoga smatram da ste dužni da naš odgovor na tvrdnje iznete u vašem tekstu objavite celovito i integralno, kako bi javnost imala punu i istinitu informaciju - obratio se direktor Stanojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka