• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

01.06.2019

13:09

KOLJAČ S VRAČARA DEZORIJENTISAN I SLUĐEN: Nisam u stanju da pričam zašto sam UBIO JELENU!

Politika

KOLJAČ S VRAČARA DEZORIJENTISAN I SLUĐEN: Nisam u stanju da pričam zašto sam UBIO JELENU!

Podeli vest

Boško Spasić (44) branio se ćutanjem na saslušanju, pošto je iz pritvora doveden potpuno dezorijentisan i sluđen. Rekao je samo lične podatke, o samom zločinu ni reč nije progovorio

Boško Spasić (44), koji je u sredu ujutro nožem zaklao suprugu Jelenu (52) u njihovom stanu na Vračaru u Beogradu, bio je juče potpuno dezorijentisan kada je izveden na saslušanje u Više tužilaštvo. Kako saznajemo, on nije bio u stanju da iznese odbranu već se branio ćutanjem.

Deca

Boškovi i Jelenini sinovi dodeljeni na staranje njegovoj sestri Katarini
Izvor iz istrage

Osim što je kazao samo lične podatke, Spasić o samom zločinu ni reč nije progovorio. Bio je bled i utučen, izgubljenog pogleda. Nije bio sposoban čak ni za poverljiv razgovor sa svojim advokatom.

Posle uvodnog saslušanja, tužilaštvo je pokrenulo istragu protiv Spasića za ubistvo i predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana, što je sud prihvatio.

MUŽ ZAKLAO ŽENU NA VRAČARU, PA POKUŠAO DA SEBI PRESEČE VENE! Poznanici kažu da su imali SUPER BRAK!

- Osumnjičeni je delovao sasvim odsutno i otupelo, bez ikakve reakcije, kao da nije svestan zločina koji je počinio, niti gde se trenutno nalazi. On je najverovatnije bio pod jakim sedativima, jedva je izgovarao reči i sa mukom je uspeo tek da potvrdi svoje lične podatke. Na pitanje da li želi da iznosi odbranu, kratko je odgovorio: "Nisam u stanju" - otkriva Informerov sagovornik iz istrage.

Boškova sestra: Nešto mu puklo u glavi

Foto: Informer DN

Surovo ubijena Jelena Spasić sahranjena je u petak na Novom bežanijskom groblju. Opelu i poslednjem ispraćaju nesrećne žene prisustvovalo je stotinak rođaka i prijatelja, a Jelenini i Boškovi sinovi sve vreme su tiho plakali. U trenutku dok je kovčeg sa telom ubijene Jelene spuštan u zemlju, grobljem je odjeknulo naricanje njene majke Milice.
Sahrani su prisustvovali i Boškovi rođaci. Njegova sestra Katarina je i dovela dečake na pogreb, jer je ona preuzela brigu o njima posle zločina. Ipak, ona posle opela nije išla do grobnog mesta, već je kod kapele sačekala bratance. U jednom trenutku neko od rođaka ju je pitao zašto je Boško to uradio, a ona je samo odmahnula glavom i plačnim glasom rekla: "Zaista ne znam šta mu je puklo u glavi."

Spasiću su ruke bile u zavojima jer je posle ubistva supruge pokušao sebi da preseče vene. Na VMA su mu brzo sanirane posekotine, za koje je utvrđeno da nisu bile opasne po život. U predstojećem toku istrage očekuje se svakako da će tužilaštvo naložiti neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog kako bi se ispitala njegova uračunljivost.

Za početak će, kako saznajemo, biti ispitani policajci koji su obavili uviđaj u stanu neposredno posle krvoprolića. Oni bi trebalo da svedoče o tome šta su zatekli na licu mesta i u kakvom stanju je bio Spasić u tom trenutku. Motiv zločina je za sada najveća enigma, ali se očekuje da će i to biti rasvetljeno tokom postupka.

Jelenini i Boškovi sinovi, uzrasta 10 i 13 godina, uz saglasnost Centra za socijalni rad, dodeljeni su na staranje Boškovoj sestri Katarini. Deca su bila u stanu u trenutku masakra, međutim još nije poznato da li su videla kako im otac ubija majku ili su u tom trenutku bili u drugoj sobi. Pitanje je takođe da li znaju šta je razlog fatalnog sukoba među roditeljima.

Prema prvim spekulacijama, pretpostavlja se da je krvavom piru prethodila svađa među supružnicima oko nagomilanih dugova, zbog kojih su navodno morali da rasprodaju jedan deo imovine.

S druge strane, nije isključeno ni to da je Boško psihički "pukao" posle iscrpljujuće borbe sa bolešću starijeg sina, koji je pre dve godine operisao tumor na mozgu.

- Na sreću, dečak se uspešno oporavio i Spasići su nastavili dalje. Naizgled su delovali kao skladan par. Međutim, potom su nastupili i finansijski problemi. Navodno su uložili ogroman novac u jedan posao u Crnoj Gori, koji se izjalovio i Boško je ostao u velikom dugu. Zbog toga je prodao jedan stan, a spremao se da proda još jednu nekretninu - izjavio je naš izvor.

SAMO DECA ZNAJU ZAŠTO IM JE OTAC ZAKLAO MAJKU! Krvavi pir na Vračaru i dalje nije do kraja rasvetljen

Foto: Informer

Stanari zgrade u Ulici Desanke Maksimović 19 izjavili su da se oko sedam sati iz stana porodice Spasić čula vika. Sumnja se da je Boško u naletu besa zgrabio nož i zario ga supruzi u vrat. Kada je Jelena pala, Boško je pozvao svoju sestru, koja ima stan na istom spratu, i rekao joj šta je uradio. Pre nego što je ona dotrčala, nožem je isekao sebi vene.

Tužilaštvo tereti Spasića za takozvano "obično" ubistvo, a ne teško, pa mu preti kazna do 15 godina zatvora. Međutim, ukoliko se utvrdi da je on bio neuračunljiv ili da pati od neke psihičke bolesti, mogao bi čak i da izbegne suđenje i bude upućen na obavezno lečenje u Zatvorsku bolnicu! 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ko

pre 4 godine

Ovo je strasno koja se trenutno kampanja vodi protiv muskaraca, ovo je bukvalno polna diskriminacija, ne kazem da ovaj nije ubica, ali napravilibste zakon da stiti zene psihopate, ima vise zena sa psihickim problemima u modernom drustvu nego muskaraca,va vi se iskljucivo bavite nasiljem muskaraca nad zenama, kad kazem vi mislim na drzavu, posto ste placeni od drzave i nekih sumljivih pozadinskih organizacija da pisete ovalve diskriminatorske tekstove, non stop, nasilje ne poznaje pol, nasilje je nasilje, psihicko nasilje je gore nego fizicko, ali smo mi mentalno zaostala nacija koja pokusava kao da se izbori sa nasiljem, a uopste ga ne poznaje, ne zna definiciju nasilja i zlostavljanja, zenama se prepisuju deca po pravilu i ako se ne zna njihovo stvarno psihicko stanje, pa bolesne zene ce da proizvedu nasilnike od svojih sinova npr. da ne duzim jer ni vi u redakciji ni moderator niste u stanju da shvatite srz problema, ali uskoro krece nevladina organizacija za zastitu prava muskaraca i protiv diskriminacije istih, pa kaddrzava popije po uatima u Strazburu nece vise biti ovakvih kampanja, nego ce dobro da se misli sta se pise.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija