• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2021

15:40

PLENKOVIĆ KOPIRA VUČIĆA: Hrvatskoj treba fabrika vakcina! Primio bih bilo koje cepivo, samo da dođem na red

Politika

PLENKOVIĆ KOPIRA VUČIĆA: Hrvatskoj treba fabrika vakcina! Primio bih bilo koje cepivo, samo da dođem na red

Podeli vest

Predsednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da bi se vakcinisao bilo kojom vakcinom, čak i AstraZenekom, samo da dođe na red...

A kad će doći na red za vakcinu to ne zna ni on, pa mu preostaje samo da mašta o fabrici vakcina u Hrvatskoj. Plenković je po ugledu na srpskog predsednika izjavio da je Hrvatskoj potrebna fabrika vakcina.

Dok se u Srbiji vakcinacija odvija u punom jeku, Hrvatska kao i ostatak Evrope ima problem sa isporukom cepiva.

- Mi smo u proces nabavke išli logikom da će AstraZenekino cepivo biti prvo dovršeno i prvo isporučeno. Verovali smo da će biti tako. Ispostavilo se da dostava ide nešto sporije. Mi stalno povećavamo broj narudžbi. Trenutno smo na 8,7 miliona naručenih doza - rekao je Plenković.

Plenković je novinarima pohvalio HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, Davora Filipovića i njegovu ideju o otvaranju fabrike vakcina.

On je rekao da smatra da je ideja o fabrici vakcina u Hrvatskoj, koju je kao prioritet svog eventualnog mandata na čelu Grada Zagreba spomenuo Filipović, sjajna i da je reč o razumnoj i logičnoj inicijativi.

- O tome treba razmišljati, pogotovo sada kada je celi svet suočen s pandemijom i kada smo suočeni s nestašicom cepiva - rekao je Plenković.

Moramo se složiti da je ideja o fabrici sjajna, ali je treba i realizovati, a možda će Hrvati kako Plenković reče, o toj ideji samo razmišljati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mili

pre 3 godine

Ne da on kopira Vučića nego su Hravti imali jedan Imunološki zavod koji je radio najbolje vakcine na svetu pa su ga komunjare uništiole čim su došle na vlast i sada ne bi bilo loše da ga HDZ obnovi jer oni znanje imaju ali nažalos ne i novca...Znate kako bi bilo divno da Vučić kopira njega pa da su od Nove godine i u Srbiji plate veće za 15 evra?

TIŠINA

pre 3 godine

MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA Aleksandar Vučić tvrdi da će Srbija prestići Hrvatsku po BDP-u. Možda i hoće krajem ovog stoljeća, ako mi ne budemo radili ništa...Kako su Vučiću izleteli kompleksi zbog Korone jer se nadao da će uništiti Hrvatsku zbog turizma(Opet im turizam bio 3. najbolji na svetu), jer BDP je pokazatelj svega i koliko država sama proizvodi i koliki je standard, a da ne govorimo o plati koja je tamo duplo veća šta u Srbiji niti ne sme da se piše, a sada ko Putinova lutkica dobio vakcine u većem broju pa se na to vadi..?

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Za naše "drage" susjede, najbolje je da kupe od crnogoraca licencu za vakcinu Krševaču; to je jedina ekološka vakcina i koja se ne prima u ruku nego - u glavu. Stvar je prosta, uzme se bubulj iz vode, najbolje sa budvanske plaže (tamo dje je puko podvodni kolektor za kanalizaciju), zvizne se pacijent u glavu... i bog da te vidi. Sigurno onaj koji primi Krševaču neće moći da izlazi najmanje mesec dana na ulicu, a revakcina za 30 dana - isto bubulj u glavu... i bog da vas vidi. Nigde nikoga dva meseca na ulici, a dotle će virus da nestane. Nezgodno je što vakcinaciju treba ponavljati na svaka dve meseca, kod krvata na dva mjeseca, i tako ... u krug. Veselo susjedi....

Zagor

pre 3 godine

Da bi kopirao Vučka,morao bi se uvuću u Putinov šupak,a HRV pretvoriti u rusku guberniju!

Net

pre 3 godine

NAŠ REPORTER U ALBANSKOM SELU RIBË Ma kakvo vađenje organa u ‘žutoj kući’?! Pa ovdje do prije pet godina nije bilo ni struje!

NEMOJTE DA NAM VREĐATE ZDRAV RAZUM! Selaković: Protestna nota Hrvatske najbesmislenija do sada
Politika

NEMOJTE DA NAM VREĐATE ZDRAV RAZUM! Selaković: Protestna nota Hrvatske najbesmislenija do sada

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da je protestna nota ministarstva evropskih i spoljnih poslova (MVEP) Hrvatske, u kojoj se izražava protest zbog pretnji i uvreda na račun predstavnika hrvatske nacionalne manjine na društvenim mrežama, najbesmislenija nota koju su do sada primili, budući da se u samoj Hrvatskoj bez ičije reakcije čuju uvrede na račun predstavnika Srbije, pa i građana naše zemlje

13.03.2021

14:12

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija