• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2021

14:35

HVALA NA SNAŽNOJ PODRŠCI KOJU PRUŽATE SRBIJI! Dačić sa šefom diplomatije Kipra razgovarao o bilateralnoj saradnji!

Politika

HVALA NA SNAŽNOJ PODRŠCI KOJU PRUŽATE SRBIJI! Dačić sa šefom diplomatije Kipra razgovarao o bilateralnoj saradnji!

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Kipra Nikosom Hristodulidisom, koji boravi u poseti Srbiji, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i parlamentarnoj saradnji dveju zemalja

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa bivšim kolegom, uz ocenu da su bilateralni odnosi dveju zemalja uvek bili odlični i da Srbija pridaje veliki značaj saradnji sa Kiprom koja je, kako je istakao, razvijena na svim poljima.

Predsednik srpskog parlamenta je istakao da su odnosi Srbije i Kipra utemeljeni na međunarodnoj solidarnosti, razumevanju i punoj podršci nacionalim interesima, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Dačić je zahvalio na snažnoj podršci koju Kipar pruža Srbiji na evropskom putu i u svim međunarodnim organizacijama.

Dačić je izrazio spremnost da na aktuelnoj funkciji nastavi da doprinosi unapređenju saradnje u svom domenu rada, kao što je, kako je naveo, to činio i na prethodnim funkcijama.

Saradnja između dva paralamenta je razvijena i treba nastaviti sa njenim unapređenjem, a dobru osnovu za to predstavnja i Memorandum o saradnji dva paralmenta, potpisan 2018. godine, istakao je Dačić.

Ministar Hristodulidis je izrazio zadovoljstvo zbog današnjeg trilateralnog sastanka ministara spoljnih poslova Srbije, Grčke i Kipra, podsećajući da inicijativa za održavanje tog sastanka potekla upravo od Dačića, ali da je korona odložila njegovu realizaciju.

Foto: Tanjug

Nikos Hristodulidis


Istakao je da će današnji sastanak, pored unapređenja saradnje između triju zemalja, predstavljati priliku da Kipar i Grčka pruže snažnu podršku evropskim integracijama Srbije i pošalju poruku Briselu da proces treba ubrzati.

Ministar Hristodulidis je čestitao Srbiji na uspešnoj borbi protiv epidemije i pohvalio proces vakcinacije u Srbiji za koji je rekao da je odlično organizovan.

Pozitivno je ocenio i ekonomsku situaciju i mere koje Vlada Srbije preduzima na tom polju.

Ponovio je da Srbija uvek može da računa na snažnu podršku Kirpa u procesu evrospkih integracija, kao i na podršku u međunarodnim organizacijama u cilju očuvanju svog teritorijalnog integriteta.

Sagovornici su se saglasili da se posle održavanja parlamentarnih izbora na Kipru u maju ove godine realizuju uzajamne posete predsednika parlamenata.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija