• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.08.2021

11:08

Palma: VUČIĆU, ZAEVU I RAMI NOBELOVU NAGRADU ZA MIR! Izetbegoviću Kurtiju, Đilasu i Jeremiću ne odgovara stabilnost

printscreen

Politika

Palma: VUČIĆU, ZAEVU I RAMI NOBELOVU NAGRADU ZA MIR! Izetbegoviću Kurtiju, Đilasu i Jeremiću ne odgovara stabilnost

Podeli vest

“Sporazum “Otvoreni Balkan” je najvažniji sporazum u poslednjih 70 godina i to je sporazum koji obezbeđuje mir na Balkanu. Pre 70 godina je prekinuto vekovno neprijateljstvo između Francuske i Nemačke Šumanovom deklaracijom o zajedničkoj proizvodnji uglja i čelika i to je danas Evropska unija. Gde je ekonomija vezana tu nema rata

Sporazum "Otvoreni Balkan" danas obezbeđuje slobodan prolaz ljudi i roba, ali pre svega obezbeđuje mir na ovim prostorima, posebno između Srba i Albanaca i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Zoran Zaev i Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir i u taj sporazum treba da se uključe i Sarajevo i Priština.

- Onaj ko je protiv tog sporazuma taj nije za mir i saradnju. Kurti i Izetbegović još žive u prošlim vekovima i to ih održava. Rat je na prostorima bivše Jugoslavije završio pre 30 godina i ne treba da zaboravimo šta se dešavalo, ali moramo da gledamo kako da sarađujemo. Vučić je taj ko vuče ceo region napred i Srbija drži mir i stabilnost na Balkanu - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV Pink. 

- Sporazum "Otvoreni Balkan" smeta Kurtiju i Izetbegoviću, kao i Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću, militantnim Bošnjacima, militantim Albancima i delu opozicije u Srbiji. Đilas i Jeremić na svim sastancima u zemlji i inostranstvu napadaju Srbiju i Vučića. Neka kažu šta su oni uradili, da li su i jedan kiosk otvorili u vreme dok su opozicija i pomogli bilo kome.

- Izetbegoviću Kurtiju, Đilasu i Jeremiću ne odgovara stabilnost i mir. Đilas i Jeremić traže duel sa Vučićem. Nisu oni njegov nivo. Vučić ima preča posla i ne treba više na sastancima u Tirani i Skoplju da odgovara na pitanja o poligrafu. Ja sam tražio, kada su me napadali da izađu i na tv duel i na poligraf gde god hoće i Dragan Đilas i Marinika Tepić. Nisu pristali zato što znaju da lažu. U ovoj zemlji, pošto nema zakona o kleveti, mora da se donese neki zakon o lažima. Onaj ko laže mora da odgovara za to što laže. Ako lažete, kao što lažu Dragan Đilas, Marinika Tepić i slični morate da odgovarati - rekao je Marković. 

HILJADU POLJOPRIVREDNIKA IZ CELE SRBIJE IDE U GRČKU 

- Od 28. avgusta, 4 ili 5 noći hiljadu poljoprivrednika iz cele Srbije će boraviti u Paraliji u Grčkoj. Sve troškove snosi Jedinstvena Srbija, a sredstva su od para koje dobijamo kao parlamentarna stranka. Jedan manji deo troškova platiće donator. Ide i muzika naravno. Posle porodice, muzika je moj memorandum. Na ovo putovanje idu poljoprivrednici iz 35 gradova iz cele Srbije, a glavni kriterijum je da idu oni koji do sada nisu išli nigde, a nije kriterijum ko ima više ili manje zemlje ili stoke - rekao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija