• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2022

14:13

DA LI ĆE DELEGACIJE BEOGRADA I PRIŠTINE SESTI ZA ISTI STO? Petković u Briselu, nova runda dijaloga!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Politika

DA LI ĆE DELEGACIJE BEOGRADA I PRIŠTINE SESTI ZA ISTI STO? Petković u Briselu, nova runda dijaloga!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača


Petkoviću i Lajčaku će se na sastanku u Evropskoj službi za spoljne poslove pridružiti i članovi delegacije Beograda, a oko 14 časova bi trebalo da se zna da li će delgacije Beograda i Prištine sesti za isti sto u Briselu.

Prethodno su se predstavnici Prištine, na čelu sa Besnikom Bislimijem, odvojeno sastali sa EU posrednicima, a taj sastanak je trajao gotovo dva sata duže nego što je bilo planirano.

Iz EU najavljuju da su na agendi današnjeg sastanka primena već postignutih dogovora i sledeći koraci ka normalizaciji odnosa dve strane.


Petković je najavio da će srpska strana insistirati na formiranju Zajednice srpskih opština, što je tema o kojoj je prištinska delegacija do sada odbijala da razgovarai zbog čega na prehodnom sastanku nije ni došlo do direktinih razgovora Petkovića i Bilsimija.

Petković kaže i da su teme za delegaciju Beograda i nestali, pravosuđe, sloboda kretanja kako i omogućavanje glasanja Srbima na KiM na iznorima 3. aprila.

U EU ocenju da bi od rezulata danšnjih azgovora glavnih pregovarča mogao da zavisi eventualni sastanak Beograda i Prištine na najvišem nivou.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija