• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.03.2022

15:09

Ministarka Vujović potpisala ugovore za realizaciju šest projekata za čistiji vazduh u Beogradu

printscreen

Politika

Ministarka Vujović potpisala ugovore za realizaciju šest projekata za čistiji vazduh u Beogradu

Podeli vest

Ministarstvo zaštite životne sredine podržaće realizaciju šest ekoloških projekata u Gradu Beogradu, važnih za unapređenje kvaliteta vazduha u prestonici, izjavila je danas ministarka Irena Vujović, nakon što je sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem potpisala ugovore o sufinansiranju projekata.

- Danas smo potpisali izuzetno značajne ugovore sa gradom Beogradom, vezano za šest projekata koji su kandidovani na našim javnim konkursima. Time se omogućava da se uz podršku države zamene kotlarnice u Beogradu i da se pređe na korišćenje ekološki  prihvatljivijih energenata. Grad Beograd je posvećen sprovođenju mera za poboljšanje kvaliteta vazduha, i sami menjaju kotlarnice, ali samo zajedničkim snagama možemo da ostvarimo dobar rezultat. Uverena sam da ćemo, kroz realizaciju ovih projekata, nastaviti praksu   izuzetne saradnje Minstarstva i ove lokalne samouprave, za dobrobit građana – rekla jeVujović.

Vujović je objasnila da projekti podrazumevaju zamenu kotlarnica za grejanje u dva vrtića na Savskom vencu, Sportskom centru Voždovac, osnovnoj školi i domaćinstvima na teritoriji opštine Zvezdara, zgradi  opštine  Rakovica i drugim objektima u nadležnosti lokalne samouprave.

- Zamena kotlova će početi odmah nakon grejne sezone, a već od sledeće grejne sezone očekujem značajna poboljšanja u opštinama gde ćemo zameniti kotlove. Ministarstvo je u 2022. godini za ovu namenu izdvojilo 350 miliona dinara,kojima će biti sufinansirano 47 projekata širom Srbije. Zamenom kotlova u vrtićima i školama omogućavamo našim najmlađima boravak u kvalitetnijoj životnoj  sredini, a kroz  subvencije pomažemo i građanima da zamene   svoja ložišta i pređu na ekološki prihvatljivije energente. U narednom periodu nas očekuje i dodela sredstva po konkursima za pošumljavanje, kako bismo i na taj način doprineli unapređenju kvaliteta vazduha i životne sredine – rekla je Vujović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević, kao i predsednici gradskih opština u kojima ć ebiti realizovani projekti - Miloš Vidović, Miloš Simić, Ivana Tomić i Vladan Jeremić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija