• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

03.05.2022

07:00

AMBASADOR SAD TVRDI DA NEMA PRITISAKA, ALI...  Hil: Srbija da  se ponaša kao  da je članica EU!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

AMBASADOR SAD TVRDI DA NEMA PRITISAKA, ALI... Hil: Srbija da se ponaša kao da je članica EU!

Podeli vest

Srbija treba da se ponaša kao članica Evropske unije i da se pridruži sankcijama protiv Rusije. To je politika SAD i Srbija treba da razmisli o tome

To je poručio Kristofer Hil, američki ambasador u Beogradu, rekavši da danas nije pitanje da li idete na Istok ili na Zapad, jer postoji samo jedan pravac i na Srbiji je da odluči koliko brzo želi da stigne na cilj.

Vučić nije obećao sankcije

Predsednik Vučić nije obećao američkim senatorima da će uvesti sankcije Rusiji u roku od 60 dana
Kristofer Hil, američki ambasador

- Rusija danas teško može biti uzor, nije to zemlja koju biste želeli za prijatelja ili saveznika. Ono što bismo mi voleli jeste da produbimo odnose sa Srbijom. Znamo koliko je Srbija značajna i u regionu i u Evropi i želeli bismo da imamo što bolje odnose... Amerika sada ima bolje odnose i sa EU zbog ovog užasnog rata u Ukrajini. Sa Srbijom razgovaramo o tome šta možemo da uradimo zajedno kako bi se ovaj rat okončao - kazao je Hil za Glas Amerike, dodavši da niko ne preti nikakvim posledicama Srbiji ako ne uvede sankcije Rusiji.

- To je hipotetičko pitanje. Ne bih da ulazim u to, ne govorimo o posledicama. Suština je da bismo želeli bolje odnose, da tražimo mogućnost da nađemo zajednički interes - rekao je Hil.

Moj ugao

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, PREDSEDNIŠTVO SNS

Srbija mora da čuva neutralni status. Zapad je licemeran, oni nisu uveli sankcije Rusiji na gas i naftu, a to traže od Srbije! Mi bismo uveli sankcije sami sebi ako bismo pristali na zahteve Zapada.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Vladimir Đukanović

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije obećao američkim senatorima da će uvesti sankcije Rusiji u roku od 60 dana.

- To je bio nesporazum u vezi s izveštajem s puta koji je napisao senator Marfi. Ljudi su nekako shvatili da su se tih 60 dana koji su se ticali jednog ekonomskog pitanja, u stvari ticali sankcija, što nije tačno. Ja sam bio tamo i nije bilo razgovora u vezi sa sankcijama - objasnio je Hil.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gost

pre 2 godine

Kristofer Hil treba da shvati da je u ovoj zemlji gost, a ne njen mentor, i u skladu sa tim da se ponaša.

zika

pre 2 godine

Sad mi kao usli u evropu pa kao uveli sankcije Rusiji.Forma zadovoljena.

Bane

pre 2 godine

A, ti da se ponašaš kao da si normalan, a ne amerikanac...

laky

pre 2 godine

Činovnička žvaka,jasan stav je da im zaboraviti i oprostiti nećemo. Jedan od zagovornika agresije je i on,a njegov dolazak govori da nisu odstupili od svojih stavova.NJihov problem je što ne prihvataju stvarnost i činjenicu da nisu više svetski šerif.

Fikus

pre 2 godine

"nije to zemlja koju biste želeli za prijatelja ili saveznika" Ma nemoj mi reći, ne, nego nam je prijatelj Amerika i NATO koji su nam radili isto to što Rusija radi Ukrajini? Rusija nije nikad bombardovala Srbiju a Amerika jeste i to 1945 kad je rat već bio završen, pa 1995 godine u Bosni pa 1999. da bi nam nasilno oteli Kosovo i sebi obezbedili lokaciju za najveću vojnu bazu u Evropi. Licemerne bitange, treba da odsečemo granu na kojoj sedimo da bi vi ispraznili magacine zastarelog oružja i zaradili silne milijarde. Pitam se samo do kada će građani Evrope da ćute i trpe vašu diktaturu.

koja li je tajna mnogo para na

pre 2 godine

Jebuckaju našeg vođu ovi Amerikanci! Znaju da će pičkousti na sve pristati samo da ne završi u zatvoru i da ne pukne bruka zbog Rošavog glavoseče.

Duca

pre 2 godine

Srbija da se ponasa kao da je u EU. Ovi sa zapada misle da smo retardi. Sta je njima, ma zato nas i ne mogu jer smo tvrd orah. Ovi oko nas, kako ih zovu, region, jezim se od toga, klekli odmah na kolena. Srbin nikome ne kleci. Jeste da radi toga imamo velikih problema ali ne klecimo.

Dragan

pre 2 godine

Srbija je nesvrstana, zemlja osnivač nesvrstanih. Odluke EU će poštovati ako ikada bude ravnopravni član zajednice, isto onako kako odluke poštuju i sve ostale članice.

Žigolo

pre 2 godine

Zapadni ambasadori i državnici mašu, malo šargarepom, malo štapom i obećavaju sve i svašta i onda im Viola Fon Kramon sve pokvari kad izjavi da Srbija nikad neće biti primljena u EU, sve i da uvede sankcije Rusiji i ispuni sve uslove. Bagra licemerna, misle da smo mi debilna deca koju mogu da prevare tablom čokolade, kao da mi ne znamo da nas lažu ...

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija