• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.08.2022

15:15

ALJBIN KURTI JE LIČNO NAREDIO KIDNAPOVANJE DEJANA SPAHIĆA, DO ZUBA NAORUŽANI SPECIJALCI ROSU GA ODVELI U NEPOZNATOM PRAVCU!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

ALJBIN KURTI JE LIČNO NAREDIO KIDNAPOVANJE DEJANA SPAHIĆA, DO ZUBA NAORUŽANI SPECIJALCI ROSU GA ODVELI U NEPOZNATOM PRAVCU!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohuju Petar Petković vanredno se obratio građanima Srbije povodom novonastale situacije na KiM, gde su pripadnici ROSU uhapsili Srbina u blizini Rudara, koji je prevozio lekove i sanitetski materijal

 

- Aljbin Kurti lično naredio hapšenje Dejana Spahića, vozača srpskog saniteta, zbog čega će biti podneta krivična prijava protiv Kurtija koji je i danas nastavio da teroriše srpski narod na teritoriji KiM. Kreće sa najnovijim i najtežim provokacijama. ROSU je zaustavilo sanitetsko vozilo koje je vozio Spahić i do zuba naoružani policajci su ga kidnapovali, a jedan pripadnik je seo za volan sanitetskog vozila i svi su otišli na jug u nepoznatom pravcu. Razlog je to što je Spahić prevozio lekove iz Leposavića ka Kosovskoj Mitrobvici. Kurti udara na pacijente i bolesnike u teškom stanju, koji čekaju na lekove - rekao je Petković.

- Očigledno je da posle udarca na tablice i lične karte, na red dolaze zdravstvene instutucije, lekovi, infuzije. Više niko ne zna šta je sledeći potez Kurtija, šta je u njegovoj glavi... ja sam o ovom skandaloznom događaju i terorističkom aktu Kurtija obavestio i Lajčaka i rekao mu da ovim Kurti direktno gazi sporazume i mir! Ovakvo ponašanje Kurtija i Prištine je bez presedana - rekao je Petković! 

- Priština zabranjuje više od godinu dana da dovozimo lekove, što je skandal bez presedana. I ono malo lekova što imamo, oni otimaju i hapse vozače, šaljući poruku da Srbima nema mesta za život na KiM.

- Aljbinu Kurtiju ne može da se veruje, to smo videli i juče i danas - rekao je. 

Kao što smo već pisali, pripadnici Rosu, naoružani dugim cevima, uhapsili su Srbina u blizini mesta Rudare gde je u nedelju uveče bio blokiran put. Više pročitajte na ovom linku


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija