• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.11.2022

16:38

VUČIĆ NIJE OSTAVIO AUSTRIJU NA CEDILU! Nehamer se zahvalio predsedniku Srbije: Srbija je ozbiljno shvatila brige Austrije

printscreen/ TV Pink

Politika

VUČIĆ NIJE OSTAVIO AUSTRIJU NA CEDILU! Nehamer se zahvalio predsedniku Srbije: Srbija je ozbiljno shvatila brige Austrije

Podeli vest

Austrijski kancelar Karl Nehamer obraćajući se nakon Drugog trilateralnog samita Mađarske, Srbije i Austrije zahvalio se predsedniku Vučiću jer se založio da azilanstki turizam bude okončan

Nehamer se najpre zahvalio predsedniku Vučiću na gostoprimstvu i saradnji.

- Austrija, Mađarska i Srbija su osnovale partnerstvo kada je reč o borbi protiv nelegalnih migranata i organizovanog kriminala - rekao je Nehamer. 

Foto: printscreen/ TV Pink

Karl Nehamer i Aleksandar Vučić

Istakao je da su pojedinačne države EU sada primorane da pronalaze nove vidove saradnje van onih koji već postoje u EU, jer ono što Evropa trenutno primenjuje nije dovoljno. 

- Želim da se zahvalim Srbiji i Vučiću na tome što se založio da azilanstki turizam bude okončan. Vučić je ozbiljno shvatio brige Austrije, nije ostavio Austriju na cedili, i to je zaista veoma važno i meni kao kancelaru i Austrijancima - istakao je Nehamer. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Toma

pre 1 godinu

Srbija nikoga ne ostavlja na vetrometini , pomoći će svakom a naročito prijateljima onoliko koliko je u mogućnosti.

Vanja

pre 1 godinu

Ne, zabole nas za negativne i ogorčene ljude kao što si ti. Austrija je za Srbiju važan partner u raznim oblastima i saradnja sa ovom zemljom nam je i te kako bitna.

Darko

pre 1 godinu

Vučić je pokazao da se brine za svoju državu,ali kao i pravi državnik vodi računa i o drugim državama.

Brane

pre 1 godinu

Srbija nikada neće iskrene prijatelje ostaviti na cedilu.

Dex

pre 1 godinu

Borba protiv migrantskog turizma mora biti zajednička, u toj borbi moramo istrajati i mi i Austrija i Mađarska i sigurno je da će biti efekta.

Lara

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa predsednikom prijateljske zemlje nikada ne ostavlja bez podrške i uvek je tu za medjunarodnu saradnju i konstruktivan dijalog.

Ivana

pre 1 godinu

Lepo je videti da saradnja sa Mađarskom i Austrijom jača i da postajemo partneri u raznim sferama, da radimo zajedno za dobrobit svih.

Igor

pre 1 godinu

Jedan od lepših nacina da se iskaze zahvalnost Srbiji i Vucicu, apsolutno zasluzeno

Ana

pre 1 godinu

Srbija je pokazala da je pouzdan i dosledan parner. ikoga nikada nismo ostavili na cedilu i shvatamo ozbiljnost situacije, aktivno radimo na tome da se problem azilantskog turizma reši. Takođe, dragocena nam je i podrška u borbi protiv organizovanog kriminala.

Vanja

pre 1 godinu

Jačanje diplomatskih veza i partnerskih odnosa sa Austrijom i Mađarskom za Srbiju je od velikog značaja. Vučić intenzivno radi na povezivanju naše zemlje sa Evropom, ali i svetom.

Nenad

pre 1 godinu

Kada austrijski kancelar na ovakav način izrazi zahvalnost srpskom predsedniku, onda možemo biti sigurni da je Vučić uradio pravu stvar

Marija

pre 1 godinu

Vučić je ozbiljan i odgovoran državnik, iskusan političar i neko zahvaljujući kome je Srbija danas uvaženija i priznatija nego što je to ikada bila u modernoj istoriji. Naravno da nikada svoje prijatelje i saradniike ne ostavljamo na cedilu.

Jovana

pre 1 godinu

Ova saradnja se ne odnosi samo na migrante već i na potpuno sprečavanje međunarodnog kriminala, a to je jako značajna stvar za sve tri države

Milan

pre 1 godinu

Srbija se uvek ponaša kao odgovoran partner i pomaže kome god može i koliko može. Drago mi je što je austrijski kancelar to prepoznao

MariMarijana

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić ceni prijatelje Srbije i užvraća istom merom . Jedan takav prijatelj je Austrija trudićemo se i dalje da imamo dobru saradnju.

Suzana

pre 1 godinu

Vučić se zalaže da azilanstki turizam bude okončan a u tome mu pomažu Mađarska i Austrija.

Milos

pre 1 godinu

Srbija je pokazala da može da računa na nju j da je pravi prijatelj.

Dragan

pre 1 godinu

Izvanredni odnosi, saradnja i prijateljstvo Srbije i Mađarske, kao i našeg predsednika sa Orbanom, mogu da služe samo za dobar primer drugima. To je vidim prepoznala prva Austrija te se priključila nama i Mađarskoj da zajedno rešavamo probleme.

Lena

pre 1 godinu

Tu smo uvek, da jedni drugima pomognemo. Drago mi je da nam se priključila i Austrija.

Gagi

pre 1 godinu

Odnosi Mađarske i Srbije, zahvaljujući Orbanu i Vučiću u velikom usponu, to je vidim prepoznala i Austrija pa nam se priključila u saradnji.

Mina

pre 1 godinu

Ovo su jasni pokazatelji kako svet vidi Srbiju i kako vide Vučića.

Gaga

pre 1 godinu

Orban je zaista i puno rizikovao u nameri da maksimalno pomogne Srbiji, hvala mu na tome.

Nina

pre 1 godinu

Treba jedni drugima da čuvamo leđa,mnogo znači kad se ujedinjeni borimo protiv nedaća koje su nas snašle.

Jovanka

pre 1 godinu

Jako lepe reči austrijskog kancelara,mnogo znače u daljoj saradnji.

Pera

pre 1 godinu

Srbija odnosno nas predsednik nikad nikom nije ledja okrenula.

olja

pre 1 godinu

srbija je prijateljska zemlja koja će svima pružiti pomoć .

Renata

pre 1 godinu

Borba za zaštitu srpskih granica od priliva i useljavanja ilegalnih migranata a samim tim i zaštita zemalja evropske unije.

sava

pre 1 godinu

Nadam se da će i Austrija razumeti i shvatiti brige Srbije.

jova

pre 1 godinu

Srbija nikada nije bila na strani zla, niti smo zemlja koja ostavlja nekoga na cedilu. Drago mi je što i sa Austrijom unapređujemo odnose, a zajedničkim snagama izborićemo se i sa azilantskim turizmom.

gagi

pre 1 godinu

Treba pomoći a isto treba i razlikovati prave migrante od lažnih.

dada

pre 1 godinu

Nastavlja se sjajna saradnja i prijateljstvo izmedju Srbije i Austrije

ana

pre 1 godinu

Ponosni smo na saradnju kakvu imamo sa Austrijom

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Sramni napadi, laži i uvrede Rade Trajković, koja se predstavlja lekarom, profesorom i uglednom građankom protiv predsednika Aleksandra Vučića najbolje govore o njoj samoj, a o predsedniku Aleksandru Vučiću govore dela i rezultati napornog rada za bolji život i budućnost našeg naroda i svih građana Srbije, kao i pobede na svim izborima u prethodnih deset godina, saopštila je Srpska lista.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija