• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2023

14:14

OVO NISU USLOVI U KOJIMA BILO KO U EVROPI TREBA DA ŽIVI! Tražićemo dodatne garancije za Srbe na KiM!

Tanjug

Politika

OVO NISU USLOVI U KOJIMA BILO KO U EVROPI TREBA DA ŽIVI! Tražićemo dodatne garancije za Srbe na KiM!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom negativnog odgovora Kfora na zahtev Srbije da se pripadnici srpske vojske i policije vrate na Kosovu i Metohiji, da je "jedno šta kaže Kfor, a drugo je šta je realnost, a realnost je da Srbi nisu bezbedni na KiM"

- Tražićemo dodatne garancije za Srbe jer ovo nisu uslovi u kojima bilo ko u Evropi treba da živi u 21. veku - rekla je Brnabić u izjavi za Tanjug. 

Dodaje da će nastaviti da insistira na poštovanju svih dosadašnjih sporazuma postignutih u dijalogu između Beograda i Prištine i očekuje da će formiranje Zajednice srpskih opština biti u fokusu sastanaka koji se očekuju u toku naredne nedelje.

Govoreći o negativnom odgovoru Kfora na zahtev Beograda, predsednica Vlade Srbije ocenila je da dve stvari govore o karakteru tog odgovora - "prvo što je odgovor upućen na Badnje veče, a drugi što se neposredno pre tog tog odgovora desio napad na dečaka i mladića srpske nacionalnosti u Štrpcu”.

Podseća da je taj napad samo poslednji u nizu incidenata, a da taj niz trenutno broji preko 300 napada na Srbe na KiM u poslednje dve godine za koje niko nije odgovarao.

- I onda čujemo da neko može da se brine o Srbima u pokrajini i jedina pomoć koja nije potrebna je podrška srpskih bezbednosnih snaga. Dobrodošla je podrška i albanskih i američkih i nemačkih i holandskih bezbednosnih snaga i svih drugih, samo nije dobro došla podrška srpskih. Meni to nije logično - ističe Brnabić i napominje da je to suprotno Rezoluciji 1244 SB UN.

Ona napominje da ta Rezolucija i dalje postoji, da od nje niko ne može da pobegne, pa čak i oni koji su je prekršili. 

Premijerka ističe da svi koji su priznali jednostranu proglašenu nezavisnost tzv. Kosova prekršili su tu Rezoluciju i kaže da oni to jako dobro znaju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 1 godinu

Tražićemo dodatne garancije za Srbe na Kosovu. Da li je ovo ljudi moguće? Od koga ćete tražiti g--đo Brnabić? Pa po Ustavu Kosovo je deo Srbije. Po analogiji...zašto ne tražite dodatne garancije za Srbe u Sandžaku? Vi ste dužni, vi vlada Srbije, da zaštitite Srbe na Kosovu. To je vaša obaveza. Ako ne možete, menjajte Ustav g-đo Brnabić.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija