• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

06.03.2023

07:00

BEDAN POKUŠAJ LIDERA DSS DA ODGOVORI INFORMERU! Jovanović priznao da mu francuski pasoš ipak jeste najvažniji!

printscreen

Politika

BEDAN POKUŠAJ LIDERA DSS DA ODGOVORI INFORMERU! Jovanović priznao da mu francuski pasoš ipak jeste najvažniji!

Podeli vest

Lider DSS Miloš Jovanović, koji se u javnosti predstavlja kao najveći srpski patriota i jedini pravi borac za Kosovo, ipak je priznao da mu je francuski pasoš važniji od svega!

Jovanović je, na poziv našeg lista da se odrekne stranog pasoša, juče na društvenim mrežama poručio da će pasoš 'dati Vučiću' (!?!), ali tek kada Srbija odbije sporazum sa EU o južnoj pokrajini. Jovanović, pritom, dobro zna da nema nikakvog sporazuma, već samo predloga o kojem će se tek pregovarati. Takođe, on se pravi blesav, pa zapravo i ne odgovara na naš tekst, jer mi od šefa DSS nismo tražili da pasoš da Vučiću (šta će to njemu?!?), nego da se odrekne stranog državljanstva.

- Vidim da ih strašno kopka činjenica, koja nikada nije bila tajna, da imam, pored svog državljanstva, jer sam Srbin, i francuski pasoš. Sad je to predmet dubokih rasprava, a to je potpuno besmislena stvar i nimalo ne utiče na sudbinu zemlje. Istog časa ću vratiti pasoš, lično ću ga Vučiću odneti na Andrićev venac, ali pre toga morate da odbijete odlučno i u celini tzv. francusko-nemački sporazum. Taj sporazum je protivustavan sporazum o priznanju nezavisnosti, odnosno secesiji naše južne pokrajine, sporazum o našem nacionalnom poniženju... - rekao je Jovanović u video-poruci koju je snimio u dukserici sa mapom Kosova i Metohije i natpisom 'Nema predaje'.

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera, u svom odgovoru Jovanoviću kaže da je šef DSS jasno na kraju pokazao da mu do Srba, Srbije i Kosova istinski nikada nije bilo ni stalo - njemu je ipak važnija Francuska!

- Kažeš, Jovanoviću, da ćeš Vučiću odneti pasoš kada on odbije francusko-nemački sporazum?! Ali, šta će Vučiću tvoj pasoš?! Ti treba, Jovanoviću, da ga vratiš Francuzima, da ga se odrekneš, na to smo te mi pozvali, a ne da na Instagramu glumataš patriotu u 'kosovskoj dukserici' i da praznim pričama i šupljim parolama obmanjuješ naivne! I ne laži, profesore, doktore dobrovoljnog davanja tuđe krvi, ne laži više! Nema nikakvog sporazuma, veliki naučniče, Miloše Jovanoviću! Nema sporazuma! Ima plana, ima predloga, ima nečega oko čega tek treba da se pregovara i da se sporazumeva... - rekao je Vučićević i ponovo pozvao Jovanovića da dokaže da je Srbin, a ne Francuz.

- Imaš ti, da se razumemo, pravo po zakonu da budeš dvojni državljanin, ali nikako nije moralno da neko ko pretenduje da bude politički lider ove zemlje ima dva pasoša! Kažeš za sebe da si lider patriotske opozicije, a u džepu držiš, godinama skrivaš francuski pasoš... I sada, kad smo to saznali u februaru na zasedanju Skupštine, tvrdiš da ti taj pasoš ništa ne znači... Pa, šta će ti onda?! Pa, vrati ga odmah, čoveče! - rekao je Vučićević, dodavši da nošenje odeće sa patriotskim porukama ne znači ništa.

- A to što si tvoj video snimio u duksu sa kartom Kosova na kome piše 'Nema predaje', to ne znači da si ti, Miloše Jovanoviću, veći Srbin od nas drugih, običnih, koji nemamo dva pasoša. To samo znači da si ti kao ono dete koje nacrta konja, pa onda ispod napiše 'konj' jer crtež ne liči na konja. To što si, dakle, napisao da je neko konj, to ne znači da je on stvarno konj! Razumeš li, Jovanoviću? Ili je to previše komplikovano za tvoj profesorsko-doktorski mozak? - upitao je Vučićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PETAR

pre 1 godinu

ZA MENE JE NAJVAZNIJI MOJ SRPSKI PASOS,A TEBI JE NAJVAZNIJE DA TE KRESE MAKRON PEDER KO ZNA POSLE BRIZIT BICES KOSTAPLERU JOVANOVICU MAKRONOVA GOSPODA

Zoran

pre 1 godinu

Vučićeviću, ma Gebels je malo dete za tebe. Ti si školski primer izreke "učenik prevazišao učitelja"

Vojo

pre 1 godinu

Е мој пријатељу, и ја имам право на двојно држављанство али ми никад није пало на памет да, осим српског, узмем и падош друге земље. Јер, шта ће мени два пасоша, можда да остварим неке бенефите које сиротани са једним пасошем не могу Или можда, у случају потребе и зорта, да могу да збришем преко гране!? А шта ће Теби?

Rade R

pre 1 godinu

"Gospodin" Jovanović ima pasoš i državljanstvo Srbije, jer je igrom slučaja rođen u Srbiji! Francuski pasoš i državljanstvo ima jer je to njegov izbor!

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija