• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.07.2023

16:04

Lažni premijer ne odustaje od laži - Kurti: Ove nedelje ćemo obelodaniti da SPC ima veze sa trgovinom oružja

Informer DN

Politika

Lažni premijer ne odustaje od laži - Kurti: Ove nedelje ćemo obelodaniti da SPC ima veze sa trgovinom oružja

Podeli vest

Takozvani premijer Aljbin Kurti ne prestaje sa namerom da Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), protiv koje se mesecima vodi kampanja i od dela opozicije u Beogradu, proglasi zločinačkom i terorističkom organizacijom.

Kurti je istakao da prikpulja podatke o tome da je SPC umešana u šverc oružja i da će sve obelodaniti ove nedelje. On ne odustaja od sramne namere da je naša crkva teroristička organizacija. 

- Nakon sastanka sa bezbednosnim institucijama, predstavnicima NATO-a i KFOR-a tokom ove nedelje, biće poznate informacije u vezi sa tvrdnjama da se u Srpskim Pravoslavnim Crkvama na Kosovu krijumčari oružje - izjavio je  Kurti, prenosi prištinska Koha.

Ova se tema potegla nakon izjave poslanice Ališe Kerns na ovonedeljnom zasedanju parlamenta Velike Britanije, u kojoj je iznela optužbe na račun Srpske Pravoslavne Crkve, navodeći da ona učestvuje u švercovanju naoružanja.

Podsetimo, Kfor je demantovao optužbe britanske poslanice.

- Ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja u pravoslavne crkve koji se obavljao preko administrativne linije između Kosova i Metohije i Srbije - naveli su iz misije Kfor-a za 'Kosovoonlajn'.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija