• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.11.2023

16:59

Petković: Jeftine i bombastične predizborne parole Zavetnika štetne po Srbiju

ATA Images

Politika

Petković: Jeftine i bombastične predizborne parole Zavetnika štetne po Srbiju

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković ocenio je da je podmuklo i štetno za Srbiju i njene državne i nacionalne interese nastupati u predizbornoj kampanji zapaljivim i neiskrenim kvazipatriotskim porukama.

- Svaka razumna i pristojna osoba, kojoj je stalo da srpski narod na Kosovu i Metohiji opstane, obradovala bi se zbog vesti da će bolesnici na severu naše pokrajine konačno moći da primaju terapiju i dobijaju zdravstvenu negu, ali to nije dobra vest za Milicu Đurđević Stamenkovski i Zavetnike. Reč je o stranci i ljudima koji nemaju nikakvog dodira sa realnošću, i kojima su Srbi na Kosovu i Metohiji samo broj za sticanje jeftinih političkih poena, a ne živa ljudska bića koja moraju da postoje suočena sa stvarnim problemima, da jedu, da se školuju ili da se leče, što im sve Kurti brani, ali Zavetnici to neće da vide već napadaju predsednika Aleksandra Vučića - navedeno je u pisanoj izjavi Petkovića dostavljenoj medijima. 

Petković: Ćutanje Osmani na uvrede koje iznosi njen savetnik dokaz njene antisrpske politike

Ocenjuje da parole koje se čuju iz redova Zavetnika nemaju nikakve veze sa realnošću. 

- Jeftine i bombastične političke parole Zavetnika su, osim što sa realnošću nemaju nikakve veze, do te mere su lažne i neiskrene, da u pristojnom čoveku izazivaju mučninu. Isti ti Zavetnici za političke partnere imaju ljude koji su hvalili Aljbina Kurtija kao prvorazrednog intelektualca, i sutra će, ako im se pruži prilika, pohitati u koaliciju upravo sa onima kojima je Kosovo i Metohija balast, a ne svetinja. Podmuklo je i štetno za Srbiju i njene državne i nacionalne interese nastupati u predizbornoj kampanji zapaljivim i neiskrenim kvazipatriotskim porukama, jer obećanja koja ne korespondiraju sa moralom i stvarnošću ne postaju ništa drugo do laž i našu zemlju vode u propast - ističe Petković.

Hitno! Direktor kancelarije za KiM uputio zahtev šefu OEBS-a!

Dodaje da bi  Zavetnici, "na prvom mestu, pre nego što krenu da kude i kritikuju, i nude instant rešenja za viševekovne probleme, trebalo da nauče šta uopšte znači reč zavet, i kakve ona veze ima sa poštenjem i istinom".

Petar Petković je reagovao na današnje sapštenje Srpska stranka Zavetnici u kome se navodi da bi pobeda "nacionalnih snaga", na izborima 17. decembra, "označila povratak državotvorne politike u institucije Srbije i vraćanje pregovora o Kosovu i Metohiji u okvire Rezolucije 1244 i pod puni mandat Ujedinjenih nacija".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija