• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.11.2023

21:27

Vučić o Milošu Jovanoviću: On bi sa Đilasom na vlast, a tamo sve nasilnik do nasilnika; Njihova politika je najbolja za Kurtija!

Printscreen Pink

Politika

Vučić o Milošu Jovanoviću: On bi sa Đilasom na vlast, a tamo sve nasilnik do nasilnika; Njihova politika je najbolja za Kurtija!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se večeras u emisiji Hit tvit na reči lidera koalicije NADA Miloša Jovanovića da će nakon izbora formirati vlast sa Draganom Đilasom.

– Imam prijatelje, dobre poznanike koji su glasali za mene na predsedničkim izborima, ali su glasali za neke od desničarskih stranaka na parlamentarnim izborima. Dan kasnije, kad su krenuli da ruše vlast, oni su rekli „nismo mi za to glasali“. Ljudi mi nisu verovali da će se to dogoditi. Potrebna im je samo vlast, a ne program koji bi vodili. Oni kažu da će da idu sa Đilasovom listom, „Srbija protiv nasilja“, a sve nasilnik do nasilnika – kazao je predsednik.

Vučić je objasnio i zašto je važno da njegova lista ima apsolutnu većinu.

– Nema dileme, oni su blizu pobede i formiranja vlasti. Ja sam večeras govorio o tome zašto mi je važno da imamo apsolutnu većinu, da bismo mogli da gradimo zemlju, da bismo mogli ženama da obezbedimo da imaju mamograf. Da gradimo bolnice, škole, puteve, pozorišta, muzeje, da možemo da povećamo plate i penzije. Jovanović kaže da to nije neki vrednosni stav. Njihova politika je zasnovana na ličnoj mržnji. Oni jasno nemaju vrednosne stavove.

Takođe, Vučić komentarisao je to što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti dozvolio MIlošu Jovanoviću iz Nove DSS da poseti Kosovo i Metohiju, dok zvaničnicima stavlja zabrane.
- Isti kao i oni, a to je smeniti Vučića - kaže Vučić a na pitanje kakva je zapravo politika MIloša Jovanovića prema Kosovu i Metohiji kaže:

- Najbolja moguća za Kurtija - smeniti Vučića.

Ukazuje na činjenicu da je Miloš Jovanović rusofil do trenutka kad mu nagrne u prostorije stranke američki, engleski ambasadori...

- Postoji u krugu dvojke fascinacija strancima. U njihovo vreme su stranci odlučivali ko je na vlasti, a sad građani Srbije odlučuju o budućnosti svoje zemlje - izjavio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija