• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.12.2023

15:12

Užasna tortura! Sin Zorana Kostića: Oca mi drže satima vezanog!

Reuters/EPA/Printscreen

Politika

Užasna tortura! Sin Zorana Kostića: Oca mi drže satima vezanog!

Podeli vest

Sin Zorana Kostića iz Prilužja, koji je septembra meseca uhapšen zbog navodnog ratnog zločina, Dejan, izjavio je za Kosovo onlajn da se jutros čuo sa ocem koji mu je preneo da se ne oseća dobro i da mu je zdravstveno stanje pogoršano.

Porodica i advokat traže da mu se dozvoli lečenje u privatnoj bolnici kako bi Zoranu bile odrađene kompletne analize i pružila mu se adekvatna terapija.

Dejan Kostić ističe da ga je otac pozvao jutros i da se požalio na loše zdravstveno stanje.

- Pustili su ga preko reda da se javi. Razlog zašto je pozvao je taj što cele noći nije bio dobro, imao je gušenje, a kako mi je kazao, imao je isti osećaj kao 2011. godine kada je ima predinfarktno stanje. Oko jedan čas posle ponoći je pozvao stražu, nakon čega je došao bolničar i dao mu neku terapiju, da bi dočekao jutro. Sa daljim tokom njegovog lečenja nisam upućen - rekao je Dejan Kostić.

Foto: Kosovo onlajn

Dejan Kostić

Zoran Kostić je srčani bolesnik od 1991. godine, 2011. godine imao je srčani udar i ugrađen stent. Takođe, imao je neku vrstu napada 5. decembra kada je u Specijalnom tužilaštvu trebalo da da izjavu. Tada mu je urađen EKG pregled i analiza krvi.

- Celokupnu njegovu dokumentaciji je advokat predao specijalnom tužilaštvu, sudstvu i zatvorskoj službi. Međutim, do sada nije naišao na neko razumevanje što se toga tiče, ne znam zašto, da li zbog toga što je navodno optužen za taj zločin pa onda svi okreću glavu, jer u bolnici je bio takođe pre nedelju dana, međutim, sedeo je tamo šest sati vezanih ruku u krevetu da ga niko nije pogledao. Urađen mu je samo EKG srca i mislim rendgen pluća, tako mi je on rekao, pošto smo se juče videli, bio je dan za posete, pa smo ga posetili, ali svi, kada pitaju čuvare zašto je optužen, celokupno osoblje u bolnici okreće leđa, on tamo bukvalno samo presedi vezan tih šest sati i onda ga vrate ponovo u pritvorsku jedinicu, tako da, apsolutno nikakvu terapiju ili bilo koji pregled mu konkretno nije urađen - rekao je Dejan Kostić.

Iako mu porodica redovno odnosi terapiju, Dejan ističe da njegov otac nije siguran u lekove koje pije, jer mu ih daju bez kutije.

- Izuzetno smo zabrinuti, pogotovu od jutros kako je on pozvao i video sam, osetio sam po njegovom glasu da je stvarno zvučao izuzetno uplašeno i bolesno. Obavestio sam i advokata da ode kod sudije i  zamoli sudiju da dozvoli njegovo lečenje u nekoj drugoj ustanovi, privatnoj, gde bi mi snosili troškove pregleda da bi se utvrdilo njegovo činjenično stanje, odnosno bolest, jer i ranije kada je radio analize pokazalo se da njegovo srce radi sa nekih 30 odsto mogućnosti. Ne moraju srpski lekari da ga leče, samo da je u nekoj privatnoj klinici i da mu se odrade konketne analize - istakao je Kostić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija