• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.12.2023

19:54

Srpska lista osudila upad policije u kompleks "Rajska banja": Ovo je režija Aljbina Kurtija!

Tanjug

Politika

Srpska lista osudila upad policije u kompleks "Rajska banja": Ovo je režija Aljbina Kurtija!

Podeli vest

Srpska lista danas je najoštrije osudila današnji upad prištinske policije u kompleks "Rajska banja" u Banjskoj, kod Zvečana, i zatražila hitnu intervenciju međunarodne zajednice.

- Srpska lista najoštroije osuđuje otimačinu kompleksa "Rajska banja" u Banjskoj, u režiji antisrpskog režima Aljbina Kurtija, koji pred očima međunarodne zajednice otima ovaj izuzetno vredan i značajan banjski kompleks od srpskog naroda - napominje se u saopštenju.

Kako podsećaju, kompleks "Rajska banja" je izgrađen isključivo novcem Vlade Republike Srbije, investiranog preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Ovaj kompleks je otvoren 2019. godine i kosovske institucije nisu u njega uložile ni jedan jedini dinar, te nemaju nikakvog pravnog osnova da budu u njemu ili glume vlasnike ovog kompleksa - istaknuto je u saopštenju.

Kako je navedeno, u ovom kompleksu, koji je blokiran skoro četiri meseca, svoje parče hleba zarađuje više desetina srpskih porodica, a više hiljada bolesnih građana lek za svoje bolesti je pronalazio u toj banji godinama unazad, sve dok uz brutalnu silu kompleks nije zatvoren septembra meseca, a danas i uzurpiran.

Srpska lista ukazuje na to da je otimanje zemlje srpskim domaćinima u Leposaviću i Zubinom Potoku, koji je prošao bez adekvatne reakcije međunarodnih predstavnika, "dao prostor Kurtijevom režimu da nastavi sa takvim aktivnostima", pa je danas na red da se otima došla Rajska banja i zemlja srpskim domaćinima u selu Banov Do.

- Što se grbo rodi vreme ne ispravi, pa ni karakter ovog antisrpskog režima, koji svakog dana svima jasno pokazuje svoj okupatorski i tiranski karakter, koji ne bira način da teroriše srpski narod. Zahtevamo hitnu reakciju međunarodne zajednice, zemalja Kvinte i posrednika u dijalogu. Otimačina i razbojništvo Kurtijevog režima mora prestati a međunarodne snage moraju da reaguju na ovo ogoljeno kršenje elementarnih prava srpskog naroda, pravo na imovinu, pravo na lečenje i rad - piše u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12