• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.12.2023

13:44

Odložen pretres! Dodik: Tužioci ne znaju ni zakon da pročitaju!

predsednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Politika

Odložen pretres! Dodik: Tužioci ne znaju ni zakon da pročitaju!

Podeli vest

Glavni pretres u procesu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića ponovo je danas odložen.

Postupak protiv Dodika i Lukića pokrenut je zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat kao visoki predstavnik BiH.

Dodika je ispred Suda BiH dočekao veliki broj građana i funkcionera RS koji su mu aplaudirali. Dočekali su ga i brojni ministri u Republici Srpskoj i Savetu ministara iz Republike Srpske, kao i Željka Cvijanović, Radovan Višković i Nenad Stevandić.

Glavni pretres je danas još jednom odložen nakon što je Dodikova odbrana zatražila izuzeće tužilaca.

Dodik je rekao da je Tužilaštvo BiH neozbiljno, neodgovorno i nepravno i da tužioci ne poznaju formalnu proceduru. Kako kaže, to su isključivo muslimanski orijentisani tužioci koji imaju želju da procesuiraju sve iz Republike Srpske.

- Sudija je pravilno postupio, jer poštuje proceduru, kao i mi, za razliku od Tužilaštva koje ne poštuje ništa. Sud i Tužilaštvo BiH su neustavni, kao i odluka koju je nametnuo Kristijan Šmit i zbog koje se sudi meni i Lukiću. Sudija mi deluje profesionalno, a moj odnos prema ovom sudu nije vezan za njega lično, već za instituciju. Kakvi su to pravnici koji ne mogu da pročitaju Krivični zakon BiH, gde piše da isključivo Parlamentarna skupština BiH donosi zakone, a nije predviđeno ni da predlagač može biti visoki predstavnik - kazao je Dodik.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija